Sea Container Services a cumpărat pachetul deţinut de Transilvania Investments la Şantierul Naval Orşova

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 noiembrie

Susa foto: scs.ro

Susa foto: scs.ro

English Version

SIF Muntenia a ajuns la o deţinere de 41,2% din producătorul de nave fluviale

Compania de servicii portuare Sea Container Services din Constanţa a cumpărat pachetul de 49,99% deţinut de Transilvania Investments la Şantierul Naval Orşova, după cum reiese din anunţurile publicate de producătorul de nave fluviale pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost realizată în data de 14 noiembrie în piaţa "deal", la preţul unitar de 5,1 lei, cu 11,3% sub referinţa din piaţa "regular", valoarea schimbului ridicându-se la circa 29,1 milioane de lei.

Sea Container Services (fostă Property Development) a fost înfiinţată în anul 1998, începându-şi activitatea ca operator de mărfuri containerizate, ulterior diversificând-şi gama de servicii prestate în Portul Constanţa, între care operaţiuni de descărcare/încărcare a mărfurilor pe nave maritime şi fluviale, vagoane feroviare şi auto, depozitare mărfuri, manipulare, etc.

Conform publicaţiei Ziua de Constanţa, asociaţii Sea Container Services sunt: Stone Group SRL reprezentată de Bogatu Codruţa Dana şi Teşeleanu Dumitru - 50% şi Pilcă Lenuţa şi Făinărea Marius câte 25% fiecare, compania fiind administrată de Ion Dumitru.

Anul trecut, Sea Container Services a avut o cifră de afaceri de aproape 102 milioane lei, în creştere cu 180% faţă de cea din 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 26,8 milioane lei, cu mult peste cele 3,3 milioane lei din anul anterior, potrivit termene.ro.

Tot în data de 14 noiembrie, SIF Muntenia a ajuns la o deţinere de 41,2% din Şantierul Naval Orşova, după ce a achiziţionat pachetul de 28% din societate deţinut de Infinity Capital Investments, tot la preţul de 5,1 lei pe titlu, cu 11,3% sub referinţă, valoarea tranzacţiei ridicându-se astfel la 16,3 milioane lei.

Lion Capital (fosta SIF Banat-Crişana) controlează SIF Muntenia, prin administratorul SAI Muntenia Invest, fapt recunoscut de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar în realitate şi conducerea Infinity Capital Investments, pe care a impus-o în urmă cu trei ani.

Pentru primele nouă luni ale anului, Şantierul Naval Orşova a raportat o cifră de afaceri de 81,8 milioane lei, cu 87% peste cea din intervalul ianuarie-septembrie 2022, în vreme ce profitul net s-a ridicat la aproape patru milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,3 milioane lei. Compania pune creşterea veniturilor, în principal, pe seama programului de producţie din acest an. Doar în trimestrul al treilea, la sediul principal al societăţii au fost finalizate şi livrate clienţilor externi cinci nave, respectiv două tancuri de inox de 86 metri lungime, două tancuri de 110 metri lungime şi o navă tip container de 110 metri lungime (faţă de trei nave ce au fost finalizate şi livrate în aceeaşi perioadă a anului trecut). De asemenea a fost livrat, către un client intern, un ponton complet echipat.

Evaluarea bursieră a societăţii se ridică la circa 60 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce face Transi cu 29 milioane de lei? In ce ii baga?

    1. UNDE baga TRANSI cele 29 mil. lei? Cum unde ...in amenajari hoteluri, pai nu a incheiat deeal cu francezi aducand brandul MERCURE ptr. HOTELUL CAPITOL DIN BRASOV SAU IN INDUSTRIA PETROLULUI, cumpara parcele in DALLAS - SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb