SENAT: Tribunalul va putea dizolva firmele cu activul net mai mic decât capitalul social

Valentin Busuioc
Companii #Legislatie / 26 februarie 2015

Senatorii au adoptat, ieri, un proiect de act normativ care modifică Legea nr. 31/1990 a societăţilor, astfel încât, la cererea oricărei persoane interesate sau a organului fiscal competent, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii dacă aceasta "nu şi-a reconstituit activul net până la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social", scriu surse din presă.

Acţiunea de dizolvare poate fi aplicată şi societăţilor care nu mai au organe statutate sau acestea nu se mai pot întruni, şi-au încetat activitatea, nu au sediul cunoscut, s-au aflat mai mult de trei ani în inactivitate temporară ori nu şi-au completat capitalul social în condiţiile legii.

În expunerea de motive, iniţiatorii susţin că organele fiscale competente vor avea "în mod expres calitate procesuală activă pentru promovarea acţiunii în dizolvarea societăţilor care nu respectă prevederile legii nr. 31/1990".

"Prin promovarea acţiunilor în dizolvare se pot crea premisele pentru societăţile în culpă să reglementeze situaţia privind nivelul activului net şi să se alinieze prevederilor legale imperative având în vedere faptul că instanţa poate acorda societăţii un termen ce nu poate depăşi şase luni pentru regularizarea situaţiei. De asemenea, se pot crea şi premisele pentru asigurarea unui cadru economic propice în care agenţii economici să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de egalitate şi respectare a prevederilor legale privitoare la activul net şi nivelul capitalului social", se arată în documentul citat.

Legea, cu un caracter ordinar, a fost adoptată de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, cu 81 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb