SIBEXCotaţia futures a euro scade din nou în raport cu dolarul

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 august 2015

După ce miercuri s-a înregistrat cel mai bun volum de până acum din luna august cu 78 de contracte fututes, penultima şedinţă a săptămânii de pe piaţa Sibex se contura drept una mult mai slabă. La jumătatea zilei se consemnau doar 19 contracte futures cu o valoare de 220.235 lei. Din perspectiva numărului de produse tranzacţionate şedinţa era una "săracă" doar două simboluri generând contracte, EUUSR 15I şi GPUSR15I, ambele provenind din sectorul valutar. Din statistici lipsea, după primele şapte ore ale şedinţei, derivatul pe indicele Dow Jones, aceasta fiind una din explicaţiile pentru "seceta" de pe piaţă. Cu toate acestea, rapoartele economice de peste ocean, unde erau aşteptate date despre vânzările de retail şi despre şomaj reprezentau argumente pentru ca situaţia să se schimbe şi derivatul pe Dow Jones să reintre în vizorul participanţilor, în partea secundă a zilei.

Pentru perechea euro/dolar numărul contractelor pe scadenţa sepetembrie era de 17, produsul în discuţie tranzacţionându-se în teren negativ după ce a înregistrat o evoluţie pozivă în sesiunea anterioară. Conform datelor de la ora 17.00, euro era cotat la 1,1100 USD, în minus cu 0,79% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), cifrat la 1,1188 USD. Comparativ cu închiderea de miercuri, euro se deprecia cu 0,63%. Şi pe plan extern paritatea euro/dolar se afla în jurul pragului suport de 1,11 USD.

Pentru derivatul pe cursul liră sterlină /dolar se înregistrau numai 2 contracte iar moneda britanică valora 1,5625 USD, cu 0,03% mai puţin faţă de "start of day price", cifrat la 1,5330 USD.

Pe segmentul ATS se înregistra o singură tranzacţie cu 10 acţiuni Armax Gaz Mediaş, cotaţia unui titlu fiind de 2,45 lei. Investitorii ignorau însă toate celelate 23 de societăţi listate.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro