SIBEXParticipanţii continuă să stea în expectativă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 septembrie 2015

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 22 de contracte, cu o valoare echivalentă cu aproape 320.000 de lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime. Participanţii preferă să stea în afara "ringului" de tranzacţionare, aşteptând informaţii noi, mai ales de pe piaţa americană, unde de mâine (n.r. - azi), va începe şedinţa de politică monetară a Băncii Centrale Americane. Dintre toate produsele disponibile erau tranzacţionate doar două, fără ca vreunul să impresioneze din perspectiva volumului atras sau a variaţiilor consemnate.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau doar 14 contracte încheiate pe scadenţa septembrie, care se apropie cu paşi repezi de maturitate, ultima zi de tranzacţionare pe acest termen urmând să fie vineri 18.09. Conform datelor de la ora 16.30, cotaţia DEDJIA 15I valora 16.348 de puncte şi pierdea 27 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), stabilit de ATHEXClear la 16.375 de puncte. Raportat la închiderea de luni, DEDJIA 15F se deprecia cu numai 16 puncte. În aceste condiţii de variaţii destul de mici, nu se putea discuta de o direcţie clară, urmând ca partea secundă a zilei şi evoluţia de la NYSE să decidă "culoarea" cotaţiei futures de la Sibiu a Dow Jones.

Pentru perechea euro/dolar, cu scadenţa decembrie se înregistrau 8 contracte. Preţul futures al unui euro era estimat la 1,1340 dolari, cu 0,38% în scădere în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculată de grecii de la ATHEXClear la 1,1383 USD. În raport cu închiderea de marţi, evoluţia era însă una mai degrabă nehotărâtă, cu variaţie uşor pozitivă, de 0,08%.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro