SIBEX Volatilitatea se menţine redusă

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 august 2016

Variaţiile mici de pe pieţele internaţionale s-au păstrat ca tendinţă şi pe piaţa derivatelor de la Sibiu.

Deşi mai animată ca în ziua de vineri, prin prisma lichidităţii superioare din prima jumătate a zilei, sesiunea de marţi a păstrat drept caracteristică principală volatilitatea scăzută.

Până la ora 17 s-au efectuat 7 tranzacţii, cu 48 contracte, în valoare de peste 200.000 lei.

Atenţia investitorilor a fost din nou îndreptată în special asupra derivatului având activ suport uncia de aur. În lipsa unor ştiri care să dezvolte apetenţa pentru speculaţii ample, contractul GOLD s-a tranzacţionat pentru scadenţa curentă în intervalul 1347 - 1355,10. Ultima tranzacţie s-a înregistrat la nivelul maxim al zilei, în creştere cu 1,30% faţă de "start of day price" [1].

În aşteptarea deschiderii pieţelor americane, contractul futures care urmăreşte evoluţia indicelui a Dow Jones s-a tranzacţionat prudent, la 18545- 18547 de puncte. Deşi variaţia a fost una scăzută, de numai -0,35%, acesta ar fi permis unui vânzător inspirat, obţinerea, de la o zi la alta, a unui câştig de peste 60 lei/contract.

[1]"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb