SIF Muntenia a înregistrat un profit net de peste 51,09 milioane lei, anul trecut

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2018

Nicu Buică, Director General SAI Muntenia Invest, administrator al SIF Muntenia: "Ţintele de profit din Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017 au fost realizate, iar investiţiile în acţiuni cotate din zona blue chips au fost prioritare şi au depăşit valoric, de câteva ori, dezinvestirile/vânzările de pachete de acţiuni"

SIF Muntenia a înregistrat, anul trecut, un profit net de peste 51,09 milioane lei, în creştere cu 1,4% faţă de anul precedent, potrivit rezultatelor financiare preliminate, publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea totală a activelor a fost de 1,29 miliarde lei, anul trecut, faţă de 1,12 miliarde de lei în 2016. Anul trecut, veniturile din dividende au însumat 41,08 milioane lei, iar cele din dobânzi au fost de 635.520 de lei. În ceea ce priveşte datoriile, acestea au scăzut la 94,54 milioane lei în 2017, de la 103,98 milioane lei în 2016.

Într-un interviu recent, acordat ziarului BURSA, Nicu Buică, Director General SAI Muntenia Invest, administrator al SIF Muntenia, ne-a declarat: "Anul ce tocmai s-a încheiat a fost pentru SIF Muntenia, din punct de vedere al cifrelor, chiar prolific, aş putea spune: activul net al societăţii a înregistrat o creştere de peste 16%, activul total a evoluat substanţial - peste 14%, iar evoluţia bursieră a acţiunii SIF4 a avut o curbă ascendentă, rezultând astfel o scădere importantă a discount-ului între VUAN şi preţurile de tranzacţionare. Ţintele de profit din Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017 au fost realizate, iar investiţiile în acţiuni cotate din zona blue chips au fost prioritare şi au depăşit valoric, de câteva ori, dezinvestirile/vânzările de pachete de acţiuni.

Din perspectiva acţionarilor noştri, vrem să rămânem o alternativă viabilă de investiţii, care să asigure plasamente profitabile şi un return competitiv. Sigur, evoluţia contextului economic local şi global, cerinţele legislative naţionale şi europene, dinamica pieţei de capital româneşti, toate reprezintă provocări ale activităţii noastre. Dar noi credem cu tărie că evoluţia SIF-urilor este în plină desfăşurare, iar etapa matură, de dezvoltare durabilă şi sustenabilă abia acum începe, având ca fundament experienţa acumulată şi maturitatea aşteptărilor investitorilor noştri".

Nicu Buică ne-a spus că are în vedere pe viitor cele două direcţii strategice urmărite până acum şi care sunt în consens deplin cu dorinţele acţionarilor: continuarea procesului de restructurare a portofoliului şi administrarea eficientă a acestuia, astfel încât să fie asigurată creşterea sustenabilă pe termen lung, şi accentul pe procesul investiţional, cu focus pe plasamentele în România şi în acţiuni cotate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Geaba rezultatele; dividendul va fi tot de rahat! halvaua o papa cei care gestioneaza/sifoneaza SIF-ul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro