SIMON PETERS, ANALIST ETORO:"Preţul Bitcoin ramâne volatil"

S.B.
Macroeconomie / 21 noiembrie 2022

"Preţul Bitcoin ramâne volatil"

Bitcoin a înregistrat volatilitate în ultima săptămână, refuzând să se stabilizeze într-un interval stabilit la noul său nivel inferior de tranzacţionare.

După ce a scăzut de la peste 20.000 de dolari, bitcoin a început săptămâna trecută sub 15.700 de dolari, înainte de a sări înapoi la aproximativ 17.000 de dolari. Mai târziu, în cursul săptămânii, a găsit o mai mare stabilitate în jurul valorii de 16.500 de dolari, dar a scăzut din nou în weekend pentru a se tranzacţiona în această dimineaţă chiar sub 16.000 de dolari.

Ether a fost, de asemenea, volatil pe parcursul săptămânii, după ce a început sub 1.175 de dolari înainte de a sări la puţin sub 1.275 de dolari. Criptoactivul s-a tranzacţionat apoi în scădere pe parcursul săptămânii, ajungând din nou în jurul valorii de 1.175 de dolari, înainte de a scădea în weekend, tranzacţionându-se acum la puţin peste 1.110 dolari.

Casa Albă ridică problema reglementării cripto după G20

Summitul G20 a fost un prilej pentru o varietate de obiective politice în această lună, dar unul dintre ele pare să fi fost stabilirea unei abordări şi în ceea ce priveşte reglementarea cripto.

Într-o declaraţie publicată de Casa Albă, Joe Biden a afirmat că naţiunile G20 s-au angajat să adopte "o reglementare, o supraveghere şi un control robust" al criptoactivelor. De asemenea, Casa Albă afirmă că salută propunerea Consiliului de Stabilitate Financiară (FSB) de a stabili un cadru internaţional cuprinzător pentru reglementarea cripto.

Anunţul vine într-un moment critic pentru acest sector, în condiţiile în care în majoritatea marilor naţiuni solicită din ce în ce mai mult o mai mare reglementare a domeniului. Deşi acest proces pare să fie în curs de desfăşurare, eforturi mai coordonate între marile naţiuni ar putea aduce în curând schimbări semnificative în mediul internaţional.

Ronaldo lansează NFT-uri

Probabil cel mai faimos fotbalist din lume, Cristiano Ronaldo, a lansat o colecţie de NFT-uri pe Binance. Fotbalistul, care urmează să participe joi la Cupa Mondială cu echipa Portugaliei, a lansat un set de NFT-uri care sunt limitate ca număr şi pot fi cumpărate pe Binance folosind stablecoin-ul său nativ BUSD.

Lansarea are loc într-un moment controversat pentru jucător, care este implicat într-o dispută cu clubul său Manchester United. Lansarea NFT-urilor este o încercare clară a starului de a se baza pe imaginea sa globală, deja extrem de vandabilă şi populară în rândul fanilor.

NFT-urile sunt în ediţie limitată, fiind disponibile doar câteva mii de exemplare. Cele mai scumpe NFT-uri "super rare" şi "super super super rare" vor putea fi obţinute doar prin licitaţie online.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro