"Sony" a lansat, pe piaţa autohtonă, camera foto digitală SLR A700

(M. M.)
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 noiembrie 2007

"Sony", producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei, a lansat pe piaţa românească camera foto digitală 700, cel mai nou model din gama SLR. Camerele foto 700 de la "Sony" vor fi disponibile, prin intermediul partenerilor din România la preţuri ce variază între 4750 lei şi 7200 lei, în funcţie de variante. Noul model aduce o manevrabilitate superioară, caracteristici şi funcţii necesare utilizatorilor avansaţi şi semiprofesioniştilor din segmentul fotografiei digitale DSLR, au anunţat reprezentanţii companiei.

"Camerele foto DSLR, segment în care activează 700, reprezintă segmentul de piaţă cu cel mai mare potenţial de creştere. În prezent, a ajuns între primii trei jucători pe pieţele mari ale lumii", a declarat Mircea Stoicescu, coordonator de afaceri pe segmentul imagini digitale în regiunea România şi Republica Moldova.

Gândit pentru utilizatorii avansaţi pasionaţi de fotografia digitală, dar şi pentru semiprofesioniştii în domeniu, modelul 700 vine să întregească gama de produse . Proiectat să aducă beneficii majore din perspectiva interacţiunii, a creativităţii şi a calităţii fotografice, 700 de la Sony oferă printre altele:

Calitate extraordinară de generaţie următoare

Cheia către performanţa absolută a modelului 700 este noul senzor de 12.24 megapixeli efectivi Exmor CMOS. Acest nou senzor utilizează tehnologii de imagistică elaborate din tehnologiile CCD şi tehnologii originale de conversie Column A/D pentru a oferi rapiditate şi calitate superioară a imaginii. Semiconductorii de ultimă generaţie de la Sony şi tehnicile avansate de procesare a semnalului asigură surprinderea unor imagini de o claritate extraordinară, detalii fine şi culori, nuanţe şi texturi bogate, apropiate de realitate.

Pentru prima dată la o cameră digitală SLR, senzorul avansat Exmor CMOS realizează conversie A/D utilizând convertori dedicaţi care sunt localizaţi aproape de fiecare element al matricii de captură de pe senzor. Anularea zgomotului analogic înainte de conversia A/D e completată de reducerea zgomotului on-chip în momentul în care semnalele sunt digitizate. Aceasta conduce la semnale digitale care sunt imune la zgomotul extern şi la interferenţele care pot degrada în mod serios semnalele analogice produse de alţi senzori.

Semnalele digitale cu zgomot redus sunt trimise de la senzorul Exmor către procesorul recent dezvoltat BIONZ, unde acestea sunt supuse unei etape ulterioare de reducere a zgomotului RAW înainte de compresie şi codificare.

Cu o sensibilitate maximă de ISO 3200, modelul 700 poate face posibile instantanee din sport sau dinamice, scene de interior sau portrete realizate în orice condiţii de iluminare.

Stabilizatorul optic de imagine Super SteadyShot încorporat în corpul camerei este compatibil cu toată gama de obiective cu montura "α"(a-mount). Tehnologia Anti-shake a fost îmbunătăţită cu până la jumătate de treaptă pe întreaga gamă focală. Corecţia se întinde de la 2,5 la 4 trepte (variază în funcţie de obiectivul utilizat, de setările camerei şi de condiţiile de fotografiere). Aceasta poate reduce foarte mult riscul imaginilor neclare în situaţii când ar fi fost necesare trepiedul sau bliţul.

Sistem rapid de focalizare automată în 11 puncte cu cruce duală în centru

Autofocus-ul foarte rapid este absolut necesar oricărui fotograf profesionist. Cu 11 puncte de focalizare şi 11 linii, noul senzor central în cruce dublă oferă o îmbunătăţire majoră a performanţei AF în multiple condiţii de fotografiere. Autofocus de mare precizie poate fi obţinut cu diafragma deschisă pentru obiective mai luminoase de F2,8. În plus, timpul de mişcare al lentilelor a fost micşorat pentru calcularea distanţei obiectelor şi poziţionarea focalizării.

Dispozitivul de iluminare pentru Autofocus asistă camera pentru a efectua focalizare automată în condiţii de lumină slabă sau cu un contrast scăzut al subiectelor.

Navigare rapidă, intuitivă şi control convenabil al funcţiilor

Noua interfaţă, remarcabil de simplă "Quick Navi" asigură o operare rapidă în condiţii de stress, atunci când nu este timp pentru navigarea funcţiilor meniului. Setările camerei pot fi accesate pe loc cu ajutorul joystick-ului uşor de manevrat şi icon-urilor pe ecranul de calitate foto de 3 inci. Parametrii selectaţi pot fi ajustaţi în mod direct fără a fi necesar să se acceseze mai multe sub-meniuri. Pentru mai mult confort în studio sau într-o altă locaţie, un set global de de 28 de setări ale camerei poate fi stocat într-unul dintre cele trei spaţii de memorare ale setărilor utilizatorului pentru a fi încărcate instantaneu. Un buton dedicat Custom poate fi programat pentru funcţii care se utilizează în mod frecvent, precum aceea de mărime a fişierului şi de selectare a suprafeţei de focalizare automată.

Conceput să ofere atunci când contează cel mai mult

Modelul 700 este dezvoltat pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor entuziaştilor din domeniul fotografiei care necesită performanţe evidente în condiţii reale de fotografiere. Corpul camerei foto, rezistent, durabil, din aliaj de magneziu, e completat de un şasiu din aliaj de aluminiu ranforsat. Garniturile din silicon rezistente la apă protejează butoanele şi cardurile media împotriva prafului şi umezelii. Senzaţia de cameră foto profesională este subliniată de un nou sunet emis la declanşare, precum şi de motorul puternic de focalizare automată care reduce zgomotul şi vibraţiile în timpul focalizării. Unitatea de declanşare de înaltă performanţă recent dezvoltată va rezista cu certitudine la aproximativ 100,000 cicluri. Viteza maximă de declanşare este de 1/8000 sec (1/250 viteza de sincronizare bliţ sau 1/200 cu funcţia Super SteadyShot activată) pentru a surprinde momentele foarte dinamice. Un nou motor fără miez, de mare putere, precum şi mecanismul de dublă-blocare împotriva mişcării oglinzilor (double-stopper anti-bounce mirror mechanism) permit fotografierea continuă de până la 5 cadre pe secundă. În modul JPEG Fine sau în modul de fotografiere Standard durata rafalei e limitată doar de dimensiunea cardului, în timp ce în RAW pot fi realizate până la 19 cadre la viteza de 5 cadre pe secundă.

Uşor de manevrat cu ajutorul mânerului vertical opţional

Performanţa şi viteza naucitoare sunt completate de în stil profesionist pentru a ajuta la manevrarea sigură în studio sau în altă locaţie. Adăugând vertical grip-ul VG-C70AM, se oferă acces confortabil la butonul de declanşare poziţionat ergonomic pentru orice poziţie de fotografiere.

Noul acumulator InfoLITHIUM din seria M oferă până la 650 de fotografii (standard CIPA) la o singură încărcare. Timpul de utilizare rămas al bateriei este afişat sub formă de procent. VG-C70AM se poate adăuga cu o a doua baterie. Nivelurile de încărcare ale ambelor baterii (atunci când sunt instalate amândouă) sunt afişate separat pe ecran pentru evitarea indicaţiilor ambigue despre bateria rămasă.

Opţiuni creative extinse

14 noi stiluri de fotografiere - incluzând "Deep", "Autumn", "Vivid" şi "Landscape" - permit crearea instantanee a unei multitudini de stări. Contrastul, claritatea, setări ISO (zone matching) şi alţi parametri pot fi personalizaţi mai departe pentru redarea efectului creativ ales.

Optimizorul de gamă dinamică îmbunătăţit (DRO) ajustează contrastul şi nuanţele pentru imagini uniform expuse în cazul portretelor iluminate din spate sau altor scene dificile de contrast ridicat. Optimizarea poate fi crescută în cinci paşi, în timp ce noul mod avansat bracketing surprinde aceeaşi scenă cu cinci setări diferite DRO pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

Adăugarea unui nou mod RAW compresat face ca stocarea să fie mai eficientă fără a afecta flexibilitatea de manevrare a fişierelor de imagine RAW. Acum este disponibil un mod "Extra Fine" pentru fişiere JPEG de înaltă calitate. Noul mod de fotografiere cu factor de aspect 16:9 este ideal pentru încadrarea peisajelor şi altor fotografii panoramice care pot fi vizualizate pe un ecran TV panoramic sau pe un display HD-ready.

Există sloturi pentru două tipuri de medii de înregistrare - Memory Stick sau CompactFlash. Slotul Memory Stick Duo este compatibil Memory Stick Duo şi Memory Stick PRO Duo, precum şi Memory Stick PRO-HG Duo, recent lansat, care suportă viteze mari de transfer. Slotul CompactFlash este conform cu noul standard de mare viteză 300x UDMA (Ultra Direct Memory Access), făcând posibilă surprinderea continuă a imaginilor până la limita cardului de memorie flash în modul JPEG şi în modul standard.

Modul "PhotoTV HD" îmbunătăţeşte sistemul de afişare a imaginii Full HD

Este foarte uşor să vă bucuraţi de imagini High Definition de cea mai înaltă calitate, surprinse cu ajutorul camerei 700, în timp ce vă aflaţi în propria locuinţă sau prelucrând fotografiile în studio.

Modelul 700 include ieşire HDMI încorporată pentru conectarea la orice televizor sau display HD-ready. Imaginile sunt optimizate pentru culori şi texturi mai subtile, naturale, pe noua generaţie de televizoare Full HD BRAVIA care sunt compatibile cu "PhotoTV HD" - modul de vizualizare a fotografiilor Full HD TV recent anunţat de Sony.

PhotoTV HD oferă o îmbunătăţire semnificativă în vizualizarea imaginilor statice pe televizoarele clasice care sunt optimizate pentru imaginile în mişcare. Controlează, de asemenea, navigarea, zoom-ul, slide-urile HD şi alte funcţii atunci când camera 700 este conectată la un televizor HD.

Slide-urile HD pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi cu infraroşu care controlează şi funcţia de declanşare în cazul auto-portretelor şi altor aplicaţii ale "fotografierii de la distanţă".

Ecran LCD Xtra Fine de 3 inci (7,6 cm) pentru fotografii de calitate şi vizor de înaltă performanţă

Vizualizarea şi evaluarea fotografiilor surprinse cu ajutorul camerei 700 se pot realiza mult mai bine cu ajutorul noului ecran LCD de 3 inci Xtra Fine.

Mărimea sa şi rezoluţia foarte clară (921 000 de puncte) - cea mai mare existentă pe o cameră D-SLR - face posibilă controlarea exactă pe un ecran LCD a focalizării şi a calităţii imaginilor surprinse.

Caracterizându-se prin matrici de pixeli aşezaţi în şir, ecranul LCD hibrid Xtra Fine dezvăluie cele mai fine detalii cu texturi naturale şi gradaţii de culoare. Acoperirea anti-reflexie permite un contrast înalt şi o vizibilitate extraordinară când se fotografiază în aer liber.

Apăsând butonul Display, se selectează modurile de vizualizare ale noului ecran. Imaginile pot fi afişate în seturi de 4, 9 sau până la 25. Alternativ, ultimele cinci imagini pot fi înşirate deasupra fotografiei selectate în acel moment - ideal pentru verificarea expunerilor în mod bracketing sau fotografierii continue. Există, de asemenea, un mod nou indicator histogramă RGB pentru confirmarea nivelurilor separate de roşu/verde/albastru.

Datorită noului sistem pentaprismă, vizorul optic de înaltă performanţă cu acoperire internă anti-reflexie oferă imagine mare, luminoasă pentru vizualizare confortabilă şi focalizare manuală exactă. O varietate de ecrane de focalizare opţionale - disponibile ca elemente pentru servicii - ajută prin compoziţia arhitecturală şi alte aplicaţii specializate.

Aplicaţii furnizate

Oferită împreună cu 700, aplicaţia Image Data Lightbox SR simplifică manevrarea bazei de fotografii. Imaginile pot fi parcurse, selectate, mărite, comparate şi evaluate în timp ce sunt încă în format RAW. Facilitează, de asemenea, crearea şi menţinerea colecţiilor de imagini pentru proiecte speciale, la care se adaugă automatizarea imprimarii şi a transformării fişierelor în format JPEG/TIFF.

Image Data Converter SR Ver 2 este o aplicaţie uşor de utilizat pentru vizualizarea şi editarea fişierelor RAW. Un nou motor puternic dublează practic vitezele de procesare pentru ajustarea mai rapidă a curbelor de tonuri, balans în alb, expunere, saturaţie, contrast, nuanţă şi claritate. Profilurile de ajustare a funcţiei Custom pot fi salvate şi aplicate mai multor imagini. Vizualizarea, imprimarea şi manevrarea fişierelor de bază sunt posibile, iar imaginile editate pot fi salvate din nou ca fişiere RAW sau transformate în format JPEG/TIFF.

Ideală pentru activitatea din studio, aplicaţia de control de la distanţă a camerei (PC/Mac) face posibil ca 700 să fie comandată prin USB de la un calculator conectat. Declanşarea, expunerea, focalizarea, modul drive şi alte setări pot fi activate din telecomandă fără a atinge camera. Fişierele de imagine pot fi memorate direct pe hard-ul calculatorului, trecându-se peste etapa stocării pe cardului media al camerei.

Disponibilitate

700 de la Sony va fi disponibilă în următoarele variante, prin intermediul partenerilor din România:

- DSLRA700 body: preţ estimativ: 4750 RON

- DSLRA700K, body + SAL1870 (obiectiv 18-70 mm): preţ estimativ: 5100 RON

- DSLRA700P, body + SAL16105 (obiectiv 16-105 mm): preţ estimativ: 6450 RON

- DSLRA700Z, body+ obiectiv Zeiss SAL1680Z (16-80 mm): preţ estimativ: 7200 RON.

De asemenea, există o gamă extinsă de obiective şi accesorii prin intermediul aceloraşi parteneri.

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru utilizatorii individuali sau pentru uz profesional. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony este poziţionat ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55.83 miliarde de euro (8,296 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2007, bazate pe o rată de schimb medie pentru aceeaşi perioadă de 148.6 yeni/euro. Compania are aproximativ 163,000 angajaţi la nivel mondial.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 13,71 miliarde euro (2,038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9.12 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro