Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

SOUTH STREAM:Firma rusească Stroitransgaz va construi secţiunea bulgară a gazoductului

V.B.
Companii #Energie /

Firma rusească Stroitransgaz va construi secţiunea bulgară a gazoductului

Un consorţiu condus de firma rusească Stroitransgaz (controlată de un om de afaceri inclus pe lista cetăţenilor ruşi vizaţi de sancţiunile americane) urmează să primească în curând un contract de 3,5 miliarde euro, pentru a construi secţiunea din Bulgaria a gazoductului South Stream, au declarat, ieri, pentru Reuters surse apropiate situaţiei.

Ministrul bulgar al Energiei, Dragomir Stoinev, a spus: "Nu putem spune că a fost ales un contractor până când compania care se ocupă de proiect nu îşi anunţă în mod public decizia".

Grupul energetic Bulgarian Energy Holding (BEH) a anunţat că 11 companii au depus oferte pentru acest contract, dar nu le-a dezvăluit identitatea.

Alte surse au declarat pentru Reuters că anunţul despre acordarea contractului trebuia făcut ieri, dar, din motive politice, a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Stroitransgaz, colaborator apropiat al gigantul rusesc Gazprom, a fost implicat în construcţia unei conducte petroliere în estul Rusiei, pentru a creşte exporturile de petrol ale ţării către Asia.

Joi, omul de afaceri Ghenadi Timcenko (care deţine 63% din acţiunile Stroitransgaz Group, prin holdingul Volga Group) a fost inclus pe lista cetăţenilor ruşi vizaţi de sancţiunile anunţate de preşedintele SUA, Barack Obama.

Proiectul South Stream prevede construcţia unei conducte de 2,4 mii km din Rusia, via Marea Neagră, spre Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovenia şi nord-estul Italiei. Gazoductul ar urma să devină complet operaţional în 2018, costurile estimate ridicându-se la 17 miliarde euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Europa a batut palma cu Rusia si am ajuns sa depindem de politica de expansiune a lui Vladimir. De ce South Stream si nu Nabuco?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS