Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SPORT ŞI PANDEMIETestarea fotbaliştilor dintr-un campionat costă milioane de euro

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Cluburile de fotbal au parte de o nouă cheltuială consistentă, legată de testarea angajaţilor. Sumele nu sunt deloc mici, fiind de ordinul sutelor de mii de euro pentru fiecare echipă în parte. Premier League a cheltuit 4,5 milioane de euro pentru a achiziţiona testele necesare în vederea depistării coronavirusului, anunţă The Telegraph. Premier League a achiziţionat testele de la societatea de biotehnologie Prenetics. Toţi jucătorii şi personalul cluburilor vor fi testaţi de două ori pe săptămână, iar persoana care va fi testată pozitiv va fi plasată în carantină.

În ultimele zile au apărut mai multe anunţuri legate de fotbalişti infectaţi. Cinci jucători din LaLiga şi din Segunda Division au fost testaţi pozitiv cu Covid-19. Trei jucători au fost testaţi pozitivi în prima ligă, iar doi în a doua. Campionatul spaniol este întrerupt de aprope două luni din cauza pandemiei de coronavirus. Conducerea LaLiga speră ca meciurile să se reia de la jumătatea lunii iunie. În Italia situaţia este mult mai complicată. Clubul Fiorentina a anunţat că a înregistrat şase noi cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei testaţi pozitiv, trei sunt jucători şi trei din staful tehnico-medical. Cei şase sunt în izolare. De la Fiorentina au fost testaţi pozitiv anterior Patrick Cutrone, German Pezzella şi Dusan Vlahovic, dar şi unii membri ai stafului. De asemenea, clubul Sampdoria Genova a anunţat că patru dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. "UC Sampdoria anunţă că, în urma testelor făcute fotbaliştilor, s-au găsit trei noi cazuri de coronavirus şi o revenire a coronavirusului", se arată pe site-ul grupării italiene. Cei patru sportivi sunt asimptomatici şi se află în carantină, ei urmând să fie monitorizaţi constant, conform protocolului. În aprilie, Sampdoria anunţa că toţi jucătorii săi care au avut coronavirus s-au vindecat (Manolo Gabbiadini, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Jakub Jankto, Fabio Depaoli, Bartosz Bereszynski).

Pe de altă parte, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a salutat decizia de reluare a campionatului Germaniei, subliniind că ar trebui să fie un exemplu pentru lumea fotbalului: "Germania este un exemplu pentru fotbal. Totul s-a întâmplat în urma unui dialog constructiv între sport şi politică pentru a găsi o soluţie responsabilă şi înţeleaptă. Este clar că fotbalul, cu toate emoţiile, imprevizibilitatea şi bucuriile sale, trebuie să revină în viaţa noastră. Sunt sigur că această iniţiativă va da curaj oamenilor". Săptămâna trecută, Christian Seifert, preşedintele Ligii Germane de Fotbal (DBL), a anunţat că Bundesliga, campionat întrerupt de pandemia de coronavirus, se va relua la 16 mai, de la ora 16.30, cu meciul Borussia Dortmund - Schalke 04.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS