Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Sprijin fiscal pentru administratorii plajelor închiriate

G.M.
Politică /

Sprijin fiscal pentru administratorii plajelor închiriate

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi se află o ordonanţă de urgenţă privind prelungirea unor facilităţi fiscale acordate agenţilor economici în starea de urgenţă şi starea de alertă, precum şi prorogarea unor termene de îndeplinire a obligaţiilor către bugetul de stat.

În ultimul paragraf al actului normativ, Executivul va reglementa şi situaţia operatorilor de plajă de pe litoralul românesc, ale căror încasări au scăzut în acest an din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea epidemiei Covid-19.

Conform textului ordonanţei de urgenţă, titularii contractelor de închiriere a plajelor încheiate în temeiul art.2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.19/2006, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr.274/2006 vor beneficia, doar pentru sezonul estival 2020, de scutirea de la plata tranşei a doua, pentru contractele de închiriere care prevăd trei tranşe de plată, respectiv diminuarea tranşei a doua de plată, în echivalent reprezentând 30% din valoarea totală a contractului, pentru contractele care prevăd plata în doua tranşe. Actul normativ mai stipulează că diferenţa, rămasă de achitat din contravaloarea contractului de închiriere aferent anului 2020, după aplicarea alineatului 1, se reţine în integralitate de către Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. De asemenea, la stabilirea garanţiei de bună execuţie din contractele de închiriere, în vederea reîntregirii anuale, nu se ia în calcul scutirea sau diminuarea prevăzute la alineatul 1.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ati mai bifat un mare succes de redresare economica a Romaniei!

    bravo baieti 

    sunteti pe drumul cel bun!

    oricum nu mai este mult pana in perete! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie