STAR STONE investeşte 3 milioane de euro şi estimează o creştere de 40% a businessului în 2021

G.U.
Companii #Construcţii / 20 mai 2021

Cristian Pop, Director General STAR STONE

Cristian Pop, Director General STAR STONE

STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidenţial, şi compania cu cea mai mare creştere din industria de construcţii din România, în perioada 2016 - 2019 inclusă de Financial Times anul acesta în Top 1.000 cele mai performante companii europene, estimează, pentru 2021, o creştere de aproximativ 40% a vânzărilor, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Avansul va fi susţinut de creşterea organică a pieţei - industria construcţiilor având anul trecut cea mai bună evoluţie an la an din ultimul deceniu - , de dezvoltarea companiei, de diversificarea portofoliului de produse, concomitent cu implementarea unui nou soft ERP, dar şi de asumarea unui sistem de consolidare şi de creştere accelerată a afacerii.

În 2020, START STONE a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,4 milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior.

Potrivit sursei citate, planul de investiţii STAR STONE pentru 2021 ia în calcul un buget de 3 milioane de euro şi vizează extinderea pe plan local, dar şi în Europa.

Cristian Pop, Director General STAR STONE, a declarat: "Până la jumătatea anului, vom finaliza instalarea unei noi linii de producţie, crescând astfel capacitatea totală de producţie, lucru care ne va da posibilitatea să lansăm noi tipuri de produse destinate segmentului rezidenţial. Totodată, mare parte dintre produsele noastre consacrate vor beneficia de îmbunătăţirea aspectului şi, printr-o metodă inovatoare, vor beneficia de un sistem de montaj care va uşura munca montatorilor şi va reduce posibilitatea montajului incorect, toate acestea asigurând o calitate net superioară produselor anterioare."

Conform comunicatului, compania va continua dezvoltarea şi extinderea reţelei de distribuţie din România care, în momentul de faţă, număra aproximativ 300 de distribuitori şi reţelele DIY Dedeman şi Hornbach.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2008, STAR STONE a intrat în 2019 şi pe piaţa din Ungaria, iar în 2020 şi în Belgia. În ceea ce priveşte piaţa externă, compania urmăreşte pentru anul în curs consolidarea şi dezvoltarea reţelei de distribuţie din Ungaria şi să intre în 3 noi ţări, punând bazele reţelei de distribuţie în Austria, Slovacia şi Cehia.

STAR STONE a fost inclusă anul acesta în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene. Prezenţa companiei în acest top vine ca o recunoaştere a strategiei de dezvoltare, a inovaţiei şi a investiţiilor derulate de-a lungul timpului. Topul FT 1.000 publicat de Financial Times este la cincea ediţie şi, alături de compania de cercetare Statista, stabileşte clasamentul companiilor din Europa care au înregistrat o creştere semnificativă a afacerii în intervalul 2016 - 2019, STAR STONE înregistrând, în acest interval, cea mai mare creştere a unei companii din construcţii, din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb