Staţia de condiţionare a Corteva din Afumaţi a produs peste 2 milioane de unităţi de seminţe în România

T.B.
Macroeconomie / 24 noiembrie 2023

Staţia de condiţionare a Corteva din Afumaţi a produs peste 2 milioane de unităţi de seminţe în România

Staţia de producţie a seminţelor a companiei internaţionale de agricultură Corteva Agriscience, situată în Afumaţi, judeţul Ilfov, a încheiat cu succes sezonul de producţie agricolă din 2023, se arată într-un comunicat al Corteva, remis redacţiei. Peste 2 milioane de unităţi de seminţe de porumb şi floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul următor pe o suprafaţă de peste 11.000 de hectare, potrivit sursei menţionate.

În acest an, au fost recoltaţi şi sunt în curs de procesare un total de 42 de hibrizi de porumb, 7 hibrizi de floarea-soarelui şi un soi de soia, conform sursei citate. La staţia de la Afumaţi a Corteva Agriscience, hibrizii produşi în România sunt procesaţi şi utilizaţi pentru peste 20 de ţări diferite din Europa, cu cel mai mare volum în România, Bulgaria, Polonia, dar şi în Ucraina, Franţa şi Ungaria, arată datele comunicatului. În plus, în vara acestui an, au fost tratate şi însăcuţite 32.000 de unităţi de rapiţă care alimentează în principal piaţa din România şi Republica Moldova, contribuind la creşterea şi dezvoltarea durabilă a agriculturii în aceste ţări, transmite sursa citată.

Potrivit comunicatului "Corteva investeşte constant in dezvoltarea capabilităţilor oamenilor şi echipamente de ultimă generaţie la staţia din Afumaţi. Angajamentul nostru se extinde la susţinerea fermierilor români în atingerea rezultatelor optime din punct de vedere al productivităţii, prin valorificarea tehnologiilor inovatoare în România. Echipa noastră dedicată vine cu o expertiză extinsă, cu un accent deosebit pe siguranţa şi protecţia muncii, prin care asigură desfăşurarea fiecărei operaţiuni într-un cadru sigur pentru obţinerea unor rezultate superioare", a declarat Jean Ionescu, Lider de Ţară al Corteva Agriscience în România şi Republica Moldova.

Inaugurată în 2002, staţia de condiţionare de la Afumaţi reprezintă un simbol al inovaţiei şi excelenţei în procesarea seminţelor, potrivit sursei. Cu o investiţie care depăşeşte 74 de milioane de euro în cei 21 de ani de existenţă, unitatea de producţie este echipată cu utilaje de ultimă generaţie, inclusiv sortere optice şi maşini de tratare performante, menţionează sursa precizată.

Fabrica Corteva din Afumaţi este una dintre cele mai mari si moderne facilităţi de producţie Corteva din lume, este cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România, producând seminţe de porumb, floarea-soarelui, soia si rapiţă cu tehnologii avansate pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei, iar de curând şi Asia, arată datele comunicatului. Fabrica Corteva din Afumaţi foloseşte tehnologii avansate pentru a aplica seminţelor de porumb şi floarea-soarelui tratamente, care stimulează creşterea şi sănătatea plantelor, oferind fermierilor soluţii inovatoare şi sustenabile, potrivit sursei citate.

Cu o investiţie suplimentară de 14 milioane de euro în 2021, fabrica Corteva din Afumaţi şi-a extins capacitatea de producţie de seminţe de floarea-soarelui, soia şi rapiţă, pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb