Antibiotice Iaşi
ICT

Statul a încasat dividende de 1,4 miliarde lei de la companiile energetice

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 septembrie 2014

Statul a încasat dividende de 1,4 miliarde lei de la companiile energetice

Dividendele cuvenite statului român de la societăţile energetice unde este acţionar totalizează 1,48 miliarde lei pentru anul 2013, după cum arată un raport de activitate al Direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie. În 2012, statul a încasat de la societăţile energetice unde este acţionar dividende de 1,34 miliarde lei, conform sursei citate.

Companiile energetice cu plăţi restante sunt Hidroelectrica Serv, Electrocentrale Bucureşti, Complexul Hunedoara, Electrocentrale Galaţi şi Electrica Serv. Bilanţul Direcţiei Privatizare indică un nivel total al plăţilor restante pe care le datorează aceste societăţi la circa 846 milioane lei la 31 decembrie 2013. Direcţia susţine că se iau măsuri pentru reducerea acestor datorii astfel încât plăţile restante să ajungă la circa 552 milioane lei la finele acestui an.

În cazul Hidroelectrica Serv, măsurile pentru reducerea arieratelor vizează extinderea şi diversificarea activităţii, obţinerea de lucrări suplimentare, reeşalonarea datoriilor către principalii furnizori, dar şi a celor restante la bugetul de stat, precum şi contractarea unei linii de credit de 9 milioane de lei pentru finanţarea producţiei.

Pentru Electrocentrale Bucureşti sunt propuse eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale către ANAF, iar arieratele aferente centralei Constanţa din grup vor fi repartizate către această centrală ce va trece la Primăria Constanţa.

La Complexul Hunedoara, documentul propune intensificarea eforturilor pentru recuperarea creanţelor restante, reducerea nivelului achiziţiilor la strictul necesar, dar şi reducerea drepturilor de natură salarială.

În cazul Electrocentrale Galaţi, Departamentul doreşte eşalonarea datoriilor către furnizori şi încasarea TVA aferent creanţelor de la Apaterm.

Planul autorităţilor pentru Electrica Serv în 2014 este conversia datoriei generate de creditul Electrica (60 milioane lei) în acţiuni şi majorarea capitalului societăţii cu această valoare (operaţiunea a fost realizată în aprilie 2014). Electrica Serv vrea să îşi majoreze veniturile prin participaţii la licitaţii specifice ale companiilor din grupul Electrica, dar şi la alţi agenţi economici, precum şi să-şi eşaloneze la plată datoriile către principalii furnizori.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bine ca nu si-a mai dat domatii ca in anii trecuti (vezi cazu Romgaz) e un inceput si asta

    SI BANII FUG LA MICROSOFT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro