Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Statul grec şi "Paneuropean Oil" vând 50,1% din "Hellenic Petroleum"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Statul grec şi "Paneuropean Oil" vând 50,1% din "Hellenic Petroleum"

Executivul de la Atena şi "Paneuropean Oil and Industrial Holding" au acceptat să înstrăineze o deţinere combinată de cel puţin 50,1% din "Hellenic Petroleum", cea mai mare rafinărie de ţiţei din Grecia, prin intermediul unei licitaţii internaţionale.

În acest sens, părţile au semnat un memorandum de înţelegere la data de 3 aprilie, conform anunţului trans-mis de "Hellenic Petroleum" Bursei de la Atena.

Atena va finaliza, astfel, una din cele mai profitabile vânzări din cadrul programelor de salvare încheiate cu creditorii din 2010 până în prezent.

Ca parte a celui mai recent program de salvare, în sumă de 86 de miliarde de euro, Atena a acceptat să lanseze o serie de privatizări anul acesta, inclusiv vânzarea deţinerii de 35,5% pe care o are statul la "Hellenic" sau a unei cote mai mici, dacă vor accepta creditorii.

Atena va renunţa la 20% din companie, iar "Paneuropean Oil and Industrial Holdings"- la 30,1%, conform "Hellenic Petroleum". "Paneuropean Oil" este cel mai mare acţionar al "Hellenic Petroleum", cu o participaţie de 45,5%.

"Hellenic Petroleum" are o valoare de piaţă de 2,4 miliarde de euro şi este a treia mare rafinărie petrolieră din Europa, după această valoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ok.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie