STRATEGIA "O CENTURĂ, UN DRUM"China ar putea construi 30 de reactoare nucleare

I.I.
Internaţional #Construcţii /

China ar putea construi 30 de reactoare nucleare

China ar putea construi în următorul deceniu până la 30 de reactoare nucleare în străinătate, graţie implicării sale în strategia "O centură, un drum", a declarat recent un înalt oficial chinez la reuniunea Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CPPCC), forul consultativ suprem chinez, transmite Reuters.

China, cea mai mare putere comercială a lumii, a anunţat în 2013 o nouă iniţiativă denumită "O centură, un drum", destinată creării unui nou Drum al Mătăsii şi consolidării schimburilor comerciale între Asia, Rusia şi Europa. China a promis că va aloca 126 miliarde de dolari pentru această strategie, în principal sub formă de investiţii în infrastructură.

Wang Shoujun, membru în comitetul CPPCC, a declarat miercuri delegaţilor că R.P China trebuie să profite la maximum de oportunităţile oferite de iniţiativa "O centură, un drum" pentru a oferi mai mult sprijin financiar şi politic sectorului său nuclear.

"'Promovarea energiei nucleare a devenit o strategie de stat, iar exporturile nucleare vor ajuta la optimizarea exporturilor noastre şi ne vor permite să eliberăm capacităţi interne de producţie", a spus Wang Shoujun într-un document publicat pe pagina de internet a CPPCC.

Wang Shoujun, care este şi fost preşedinte al companiei China National Nuclear Corp (CNNC), a apreciat că proiectele nucleare în ţările implicate în strategia "O centură, un drum" ar putea aduce firmelor chineze până la 1.000 de miliarde de yuani (197 miliarde dolari) până în 2030, potrivit unei versiuni mai detaliate a discursului său publicate de portalul chinez de ştiri BJX.com.cn. Potrivit lui Wang Shoujun, 41 de state de implicate în strategia "O centură, un drum" au deja programe în domeniul energiei nucleare sau intenţionează să elaboreze astfel de programe, iar China trebuie să îşi asigure o cotă de piaţă de 20% pentru a crea cinci milioane de noi locuri de muncă în acest sector.

China este în mijlocul unui program naţional de construcţie de reactoare nucleare şi speră că acest program îi va permite să îşi promoveze designul şi tehnologiile peste hotare, în special reactoarele de generaţia a treia. Însă ritmul construcţiei de noi reactoare a încetinit în ultima perioadă ca urmare a unor probleme tehnologice şi a întârzierilor întâmpinate în unele proiecte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS