Studenţii, invitaţi să se vaccineze

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 06 august

Începerea noului an şcolar/universitar nu este atât de departe pe cât ar lăsa vacanţele să se întrevadă. Criza sanitară a încurcat mult calculele, aşa că fiecare universitate încearcă să le simplifice în această perioadă. Conducerera Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a transmis studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor universităţii un mesaj prin care face apel la responsabilitate şi le recomandă acestora vaccinarea ca soluţie pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus sau de dobândire a unor forme severe. De asemenea şi alte instituţii de învăţământ superior au lansat astfel de apeluri către studenţi şi profesori. Potrivit mesajului SNSPA: "De la începutul pandemiei COVID-19 şi până astăzi, am trecut împreună printr-o perioadă complicată, atipică, dificilă şi stresantă, plină de nelinişti, cu restricţii şi multe provocări, o perioadă care a pus şi continuă să pună o presiune imensă asupra sistemului de educaţie şi asupra societăţii în ansamblul său. Vă mulţumim pentru modul în care aţi fost alături de noi pe tot parcursul acestui an universitar. Suntem cu toţii parte a unei familii academice de al cărei nume suntem mândri şi care ne obligă, pe toţi - studenţi, profesori, cercetători, membri ai aparatului administrativ - să ne reinventăm permanent şi să facem educaţie de calitate. Împreună am depăşit numeroasele dificultăţi şi comunitatea SNSPA a fost mai puternică şi mai solidară ca niciodată. Ne dorim să începem noul an universitar 2021-2022 în format clasic, la sediul nostru din Bd. Expoziţiei. Vom evalua toate scenariile şi, în a doua parte a lunii septembrie 2021, vom lua o decizie, în funcţie de situaţia epidemiologică în care se va afla ţara noastră, la acel moment. Considerăm că imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem în acest moment pentru a lupta împotriva acestei pandemii şi, în acest sens, am susţinut campania de vaccinare de la debutul său. Vaccinarea ne-a oferit speranţa unei ieşiri din pandemie. Peste 80% dintre profesorii SNSPA au considerat că vaccinarea este singura soluţie pentru revenirea la normalitatea pe care cu toţii ne-o dorim şi s-au vaccinat anti-Covid cu schema completă. Valul 4-Delta este acum o certitudine pentru România şi, în acest context, vaccinarea este singura soluţie care protejează sănătatea, sănătatea familiilor voastre şi sănătatea comunităţii noastre.

Recomandăm studenţilor să se vaccineze, pentru a reduce atât riscul de îmbolnăvire, cât şi riscul de a dezvolta o formă severă a bolii. În plus, autorităţile ne atenţionează că, răspândirea variantei Delta, despre care ştim deja că este extrem de contagioasă şi că atacă persoanele cele mai vulnerabile, afectează un număr tot mai mare de tineri, cea mai mare creştere de cazuri de la o săptămână la alta fiind în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20-39 de ani". Chiar dacă nu ar trebui să mai precizăm, totuşi o facem, pentru că pe acest subiect sensibil lucrurile se aprind instantaneu, recomandarea e una, obligativitatea este alta.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Cu propaganda pro-Vax! Oamenii au dezvoltat o aversiune fata de voi! Daca nu vreti să fiti fugariti pe strazi, mai terminati!

  1. Contra populatiei!

  Trebuie epurate de profesorii pro-Vax fortat! Cum a fost dat jos de la cursuri Barbulescu, ruda cu Ceasca, dupa 89, asa trebuie dati jos profesorii pro-Vax fortat!

  Iar studentii care se simt liberi si au macar o circumvolutiune, pot raspunde invitatiei printr-un deget mijlociu ridicat!

  1. Inchisoare cand nu poti pleca din tara decat pe baza de vaccin! Intepat, mort si liber de lumea de doi bani!

  SNSPA:-)...pepiniera de securisti analfabeti...chiar pe astia v-ati gasit sa-i citati? La astia toate "studiile" se incheie cu "sa traiti"

  Dar daca nu accepta nu pot primi camin, bursa, nu pot participa la cursuri si nu pot da examene. Dar in rest nu au nici o restrictie deci e OK. Cam asa e logica recomandarilor. Sa vedem...

  De astazi de pe Canal 13, Israel:

  "95% of the severe patients are vaccinated". 

  "85-90% of the hospitalizations are in Fully vaccinated people." 

  "We are opening more and more COVID wards." 

  "The effectiveness of the vaccine is waning/fading out" 

  (Dr. Kobi Haviv, earlier today on Chanel 13) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2297
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5605
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7938
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro