Studenţii vor o "curăţenie generală" în conducerea ministerului Educaţiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 octombrie

Liga Studenţilor Iaşi (LS IAŞI) îi solicită ministrului Educaţiei,Ligia Deca, să iî elimine din minister, în limita posibilităţilor legale,pe colaboratorii apropiaţi ai lui Cîmpeanu şi să faciliteze accesulorganizaţiei la întâlnirile care au loc cu asociaţiile studenţeşti.

Liga Studenţilor Iaşi (LS IAŞI) îi solicită ministrului Educaţiei,Ligia Deca, să iî elimine din minister, în limita posibilităţilor legale,pe colaboratorii apropiaţi ai lui Cîmpeanu şi să faciliteze accesulorganizaţiei la întâlnirile care au loc cu asociaţiile studenţeşti.

Studenţii îşi continuă disputa cu fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Demisia acestuia nu a închis definitiv un conflict mai vechi. Liga Studenţilor solicită ministrului Ligia Deca şi premierului Nicolae Ciucă să "decîmpenizeze" Ministerul Educaţiei. Liga Studenţilor Iaşi (LS IAŞI) îi solicită premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei pe Gigel Paraschiv, considerat "mâna dreaptă" a lui Sorin Cîmpeanu, iar ministrului Educaţiei, Ligia Deca, îi solicită să îi elimine din minister, în limita posibilităţilor legale, pe colaboratorii apropiaţi ai lui Cîmpeanu şi să faciliteze accesul organizaţiei la întâlnirile care au loc cu asociaţiile studenţeşti. Potrivit Ligii Studenţiloe: " Sorin Cîmpeanu şi Gigel Paraschiv au blocat constant, din noiembrie 2019 până în prezent, accesul Ligii Studenţilor (LS IAŞI) la orice consultare la nivel ministerial la solicitarea unor organizaţii studenţeşti docile în raport cu decidenţii. Gigel Paraschiv a fost secretar de stat sub 12 miniştri ai educaţiei, fiind cel mai longeviv demnitar din Educaţie. El a fost membru în conducerea şcolii doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI şi în celebra Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), patronată de Gabriel Oprea şi George Maior, cunoscută drept un club select de persoane implicate în structurile de forţă ale statului şi în politică care au în comun plagiatul ca practică academică. Paraschiv a fost constant mâna dreaptă a lui Sorin Cîmpeanu în toate demersurile acestuia de a-i scăpa pe marii plagiatori ai ţării, cu care cei doi sunt în diverse legături, fie prin tergiversarea procedurilor de analiză a tezelor de doctorat, fie prin susţinerea de modificări legislative precum includerea «dreptului» de a renunţa la titlul de doctor sau proiectele de modificare a metodologiei CNATDCU, dar şi actualele proiecte de lege ale educaţiei".

În februarie 2020 Liga Studenţilor (LS IAŞI) a dezvăluit cum Gigel Paraschiv a încercat să blocheze publicarea tuturor tezelor de doctorat pe platforma REI a Ministerului Educaţiei, prin intermediul unei adrese transmise universităţilor, fără ştirea ministrului de la vremea aceea, Monica Anisie, pe motiv că s-ar încălca Regulamentul European de Protecţie a Datelor (REPD/GDPR): "Ca urmare a intervenţiei publice a Ligii Studenţilor, Monica Anisie a forţat publicarea tuturor tezelor de doctorat din 2016 până în prezent, peste voinţa lui Paraschiv. În aprilie 2017 Gigel Paraschiv a fost implicat în scandalul modificării metodologiei de studii pentru admiterea studenţilor etnici români, prin care «specialiştii în securitate naţională» din zona educaţiei, asociaţi cu ASSN şi membri ai Partidului Social Democrat (PSD), au fost deconspiraţi că fac, de fapt, jocurile Rusiei şi ale partidelor pro-ruse şi anti-româneşti din Republica Moldova, în special ale Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Aceştia urmăreau limitarea numărului de studenţi etnici români prin îngreunarea procedurii de admitere. La momentul respectiv, Gigel Paraschiv a încercat, evident, fără succes, să determine conducerea Ligii Studenţilor (LS IAŞI) să abandoneze subiectul". Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor, a declarat: "Sorin Cîmpeanu conduce în continuare învăţământul universitar prin intermediul lui Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învăţământul superior, care a fost în tot acest timp mâna lui dreaptă. Fără înlocuirea lui cu o persoană neimplicată politic şi care nu face parte din mafiile universitare, demisia ministrului Cîmpeanu şi schimbarea lui cu Ligia Deca nu sunt decât o mişcare de imagine a lui Klaus Iohannis care urmăreşte să satisfacă interesele de partid ale PSD-PNL- UDMR în educaţie, folosindu-se de imaginea aparent nepătată a noului ministru. Ministerul Educaţiei trebuie «decîmpenizat» în primul rând prin demiterea lui Gigel Paraschiv, eliberarea din funcţie a consilierilor aduşi de Cîmpeanu în instituţie şi eliminarea monopolului pe care îl au unele organizaţii studenţeşti la consultările care au loc regulat la minister şi transparentizarea tuturor dezbaterilor şi consultărilor care au loc cu privire la acte normative, inclusiv cu privire la ordine de ministru". Pe lângă multe alte probleme, Ligia Deca, noul titular de la Educaţie s-a mai trezit cu una, legată de organigramă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Care studenți? Diverși "lideri", pui de sec....i, plătiți de diverse grupuri de interes. Și tanti din poză a fost un astfel de lider la un moment dat și urla turbată împotriva ministrului Andronescu pe vremea respectivă.

    Ani mai târziu, surpriză ce să vezi, studenta navală ajunge consilierul dulapului și apoi ministru. Măi să fie. A naibii coincidență. 

    Multă scârbă ți se face cand vezi traseul acestor oameni.  

    la noi este din rau in mai rau . aceasta noua sorosista deca imi aduce aminte de cealalta , userista moldovan care spunea sa joace fotbalistii cu masca , are aceiasi sclipire de prostie .

    Si nazistii voiau "curatenie generala" in societate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro