Suntem cei mai înfocaţi susţinători din Europa ai beneficiilor tehnologiei

Ziarul BURSA #Companii / 23 iulie 2018

Tehnologia ne simplifică viaţa, afirmă 94% din românii chestionaţi în cadrul unui sondaj european realizat de E.ON şi Kantar EMNID, convingere care ne situează cu mult peste media de 87% a europenilor care împărtăşesc aceeaşi opinie.

Majoritatea europenilor admit că tehnologia le aduce numeroase avantaje şi le simplifică vieţile, chiar dacă există încă un curent al scepticilor, în opinia cărora, dimpotrivă, tehnologia le-a făcut viaţa mai complicată, potrivit studiului.

Totodată, studiul remarcă o tendinţă clară de creştere a numărului celor convinşi de necesitatea noilor tehnologii în vieţile noastre. Dacă cu un an în urmă 33% dintre europenii chestionaţi credeau că tehnologia le-a făcut viaţa mult mai complicată, în 2018 procentul scepticilor a scăzut la 22%.

Republica Cehă este pe primul loc la capitolul schimbare de opinie, în comparaţie cu 2017. Astfel, 28% din cehi au trecut în tabăra celor care susţin beneficiile tehnologiei, în timp ce în România 13% din cei care considerau în 2017 că tehnologia le complică vieţile au acceptat anul acesta să recunoască beneficiile acesteia.

Surprinzător, totuşi, este faptul că în 2018 doar 56% dintre europeni consideră că tehnologia ajută şi la economisirea energiei, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre respondenţi afirmau acest lucru. Această tendinţă este deosebit de puternică în Turcia, unde, în 2017, 85% din cei chestionaţi au văzut o legătură directă între economisirea energiei şi tehnologie, în comparaţie cu doar 61%, în 2018. Şi românii sunt mai puţin convinşi în acest an că tehnologia le poate face viaţa mai eficientă din punct de vedere energetic. Doar 63% o văd în acest fel, comparativ cu 75%, în 2017, conform sursei citate.

Studiul mai arată că tehnologia nu numai că poate face viaţa mai uşoară, dar poate şi să reducă în mod măsurabil costurile energiei: de exemplu, termostatele inteligente pot economisi până la 30% din facturile de încălzire. Astfel de dispozitive ajustează automat temperatura utilizatorului optimizând-o, ţinând cont de datele meteo, şi pot fi controlate convenabil prin aplicaţii mobile de pe un smartphone sau o tabletă.

Rezultatele fac parte din studiul "Trăind în Europa, 2018", în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au ches-tionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro