Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Surse: Deutsche Bank, investigată de FBI

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Surse: Deutsche Bank, investigată de FBI

Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) examinează dacă Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a respectat legile menite să oprească infracţiunile de spălare a banilor, potrivit unei surse citate de Reuters.

Ancheta, anunţată anterior de New York Times, urmează unei informaţii publicate de ziarul american luna trecută cu privire la angajaţii diviziei de conformitate ai băncii din SUA, care au semnalat tranzacţii financiare suspecte către superiorii lor. Aceştia din urmă, însă, au ales să nu le transmită mai departe, autorităţilor guvernamentale.

Tranzacţiile au fost importante întrucât erau legate de companii controlate de preşedintele american Donald Trump şi de ginerele şi consilierul său, Jared Kushner, potrivit informaţiilor de la acel moment.

Trump a respins cele publicate luna trecută şi a spus că nu a avut nevoie de bănci, deţinând lichidităţi importante. În plus, a negat că banii repectivi ar fi provenit din Rusia.

Şi companiile Kushner au considerat acuzaţiile "total false".

Investigaţia FBI care a urmat este privită ca o operaţiune de rutină după cele publicate în presă cu privire la denunţătorul din banca germană, a spus sursa menţionată.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze informaţia privind ancheta FBI, însă a spus: "Rămânem angajaţi în cooperarea cu investigatorii autorizaţi".

FBI, Casa Albă şi Organizaţia Trump nu au răspuns solicitărilor de declaraţii adresate de Reuters. Însă, New York Times a scris că un purtător de cuvânt al Organizaţiei Trump a afirmat că nu are cunoştinţă de vreo tranzacţie de amploare cu Deutsche Bank.

În 2017, autorităţile de reglementare au amendat Deutsche Bank cu aproa­pe 700 de milioane de dolari pentru ineficienţa controalelor, care a permis spălare de bani proveniţi din Russia. Departamentul Justiţiei din SUA încă investighează cazul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS