Surse: Rupert Murdoch, interesat să preia "Time Warner"

V.R.
Ziarul BURSA #Media-Advertising /

Conglomeratul media - estimat la 62 de miliarde de dolari 

Magnatul american Rupert Murdoch, care deţine unul din cele mai mari conglomerate din lume - format din companiile "21st Century Fox" şi "News" Corp. -, şi-a exprimat interesul pentru achiziţia "Time Warner" Inc., alt conglomerat media la nivel internaţional, urmărind să creeze un colos în materie, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters.

Sursele spun că Rupert Murdoch, în vârstă de 83 de ani, va participa la Sun Valley Conference, care se va desfăşura în statul american Idaho, în perioada 8 - 13 iulie, acesta fiind unul dintre cele mai exclusiviste evenimente ale industriei de telecomunicaţii şi de media din lume. La eveniment sunt aşteptaţi unii dintre cei mai importanţi şefi de companii de profil din lume, între care Jeff Bewkes, CEO al "Time Warner", Leslie Moonves, CEO al CBS, Brad Grey, directorul "Paramount Pictures", Mark Zuckerberg, co-fondatorul "Facebook", şi Tim Cook, directorul executiv al "Apple".

Conform Reuters, Rupert Murdoch va participa la ediţia din acest an a evenimentului "înarmat cu bani şi apetit pentru o tranzacţie majoră".

Interesul lui Murdoch pentru "Time Warner", în ciuda valorii sale estimate la 62 de miliarde de dolari, a fost subiect de speculaţii în industria media, în ultima vreme, potrivit Reuters.

Reprezentanţii "News" Corp. şi "Time Warner" au refuzat să comenteze pe marginea celor prezentate de Reuters.

Potrivit huffingtonpost.com, dacă se va încheia o tranzacţie între Rupert Murdoch şi "Time Warner", entitatea nou-creată va fi "mai mare decât mare", un "mega-colos, un gigant de proporţii inimaginabile".

Amintim că, anul trecut, "News" Corp. a finalizat proiectul de separare a diviziei editoriale de activităţile de divertisment. Divizia de cinema şi televiziune ("21st Century Fox"), care include studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News, a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului.

Din grupul "News" Corp. mai fac parte publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, respectiv The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.

În 2013, "Time Warner" a anunţat că a decis să-şi vândă divizia de publishing, "Time" Inc., şi să se concentreze pe activităţile de cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO, Cartoon Network, TCM). Tranzacţia ar fi trebuit finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar "Time" Inc. să fi devenit deja o companie independentă listată, însă operaţiunea a fost amânată şi realizată în această vară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS