Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Ţările cu puţine cazuri vând paşapoarte milionarilor din ţările sever afectate

A.P.
Internaţional /

Ţările cu puţine cazuri vând paşapoarte milionarilor din ţările sever afectate

Milionari ale căror ţări de origine se confruntă cu o situaţie sanitară critică din cauza COVID-19 îşi cumpără paşapoarte pentru a se deplasa liber, scrie Le Monde, citată de News.ro.

În lume încă mai există ţări în care pandemia COVID-19 nu a reuşit să intre. Iar ca în orice criză economică, atunci când apare oportunitatea unei afaceri înfloritoare, mulţi profită de ea. Astfel, ţări în care situaţia sanitară nu s-a degradat îşi vând foarte scump paşapoartele unor oamenii bogaţi, scrie ziarul francez.

Cu cât preţiosul "sesam" permite să se călătorească mai uşor, cu atât mai scumpă este procurarea lui.

În contextul în care, înainte de pandemie, un paşaport american permitea călătorii în numeroase ţări din lume, cetăţenii Statelor Unite nu mai sunt bineveniţi din cauza situaţiei sanitare de pe tertoriul american. În schimb, în privinţa paşaportului Australiei, unde numărul contaminărilor este slab, situaţia stă atfel.

Ciprul este deosebit de căutat, având în vedere că pe insula mediteraneeană cu 1,2 milioane de locuitori s-au înregistrat 1.000 de contaminări cu noul coronavirus.

În vederea obţinerii unui paşaport cipriot, sunt necesare investiţii imobiliare în valoare de două milioane de euro.

Paşaportul Vanuatu, în schimb, este mai simplu şi mai puţin costisitor de obţinut. Este necesar un cec în valoare de 130.000 de euro. Documentul este eliberat într-o lună.

Oamenii de afaceri care călătoresc regulat în China, sunt destul de tentaţi. Însă au un cusur major - nu pot sta mai mult de şase luni.

Toate operaţiunile se desfăşoară în cea mai mare discreţie.

În Kuweit şi Iordania, dar şi în alte ţări, compania Sununu Advisors a încheiat parteneriate cu bănci, pentru a găsi viitori clienţi, scrie Le Monde.

Inclusiv Olanda a intrat în acest cerc, scrie Le Monde, oferind o "viză de aur" în schimbul unei investiţii de 1,25 milioane de euro într-un start-up. Investitorul are posibilitatea să fie naturalizat după cinci ani.

Criza turismului a refăcut cărţile în Insulele Caraibe. Santa Lucia a emis obligaţiuni fără dobândă şi paşaport gratuit. În schimbul unei investiţii în valoare de 250.000 de dolari pe o perioadă de şase ani, se poate obţine al doilea paşaport pentru cineva apropiat.

Barbados a făcut să se vorbească despre ea, după ce a încercat să atragă străini pe care i-a invitat să muncească de la distanţă pe insulă, cu o viză de un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie