"Tenaris" a plătit 42 de milioane de dolari pentru "Tubman International"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 28 iulie 2004

"Tubman International" controlează companiile "Silcotub" din Zalău şi "Laminorul" Roman

"Tenaris" Luxemburg, unul dintre cei mai mari producători de ţevi la nivel mondial, a preluat, contra sumei de 42 de milioane de dolari, societatea britanică "Tubman International", arată un comunicat al companiei "Tenaris". "Tubman International" deţine 84,86% din acţiunile celui mai mare producător de ţevi din ţara noastră, "Silcotub" Zalău, precum şi pachete de control la trei subsidiare ale acestei societăţi.

"Silcotub" produce ţevi din oţel carbon şi slab aliat fără sudură, utilizate în domeniul construcţiilor, petrolului şi gazelor, energetică, chimică şi cea a construcţiilor de maşini, şi are o capacitate de producţie de 180.000 de tone/an. Societatea este listată la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul SLC, în timp ce titlurile celor două subsidiare ale sale sînt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq.

"Tenaris", producător internaţional de ţevi din oţel şi furnizor de servicii pentru sectoarele industriale (energetic, petrol şi gaze naturale, mecanic), deţine o serie de capacităţi de producţie în Argentina, Brazilia, Canada, Italia, Japonia, Mexic şi Venezuela. Societatea are, totodată, o reţea de centre specializate în furnizarea de servicii în peste 20 de ţări. "Tenaris" a înregistrat, pe parcursul anului trecut, un profit net de 210,3 milioane de dolari, la o cifră de afaceri de aproximativ 3,17 miliarde de dolari. Compania are un număr de 14.500 de angajaţi şi acoperă aproximativ 30% din piaţa mondială a produselor turnate şi 13% din cea a ţevilor sudate. "Tenaris" este listată la bursele din New York, Buenos Aires, Mexico şi Milano. "Tubman International" are o structură de tip holding. În toamna anului 1999, societatea a preluat companiile "Silcotub" Zalău şi "Laminorul" Roman. În acelaşi an, "Tubman International" a achiziţionat "Petrotub" Roman, însă, în 2000, Consiliul Concurenţei a anulat tranzacţia, motivînd că "Tubman" ar fi ajuns să deţină o poziţie majoritară.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro