US Steel, preluată de Nippon Steel pe 14,1 miliarde de dolari

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Bunuri Industriale / 19 decembrie 2023

US Steel, preluată de Nippon Steel pe 14,1 miliarde de dolari

English Version

Nippon Steel Corp. din Japonia va plăti 14,1 miliarde de dolari în numerar pentru achiziţia United States Steel Corp. (US Steel), într-o tranzacţie care încheie lunile de incertitudini privind viitorului celebrului producător american de metale, anunţă Reuters şi Bloomberg.

Gigantul US Steel, cu o vechime de peste un secol, a devenit ţintă de preluare din august, după ce a respins oferta de 7,25 miliarde de dolari de la rivalul Cleveland-Cliffs Inc.

Nippon va plăti 55 de dolari pe acţiune în numerar, cu aproximativ 40% mai mult faţă de preţul de vineri al acţiunilor US Steel şi de 142% comparativ cu ultima şedinţă de tranzacţionare dinaintea anunţării procesului de revizuire strategică, în 11 august.

La jumătatea lunii august, US Steel a informat că lansează un proces oficial de revizuire, după ce a respins oferta de preluare de 7,3 miliarde de dolari de la rivala Cleveland-Cliffs Inc., notează Agerpres. În timp ce Cliffs a continuat să participe la procesul de vânzare, gigantul ArcelorMittal SA a luat, de asemenea, în considerare depunerea unei oferte, a anunţat Reuters în august.

Nippon Steel, al patrulea producător global de oţel, încearcă să se extindă peste hotare, pentru a contracara cererea redusă din Japonia şi efectele deprecierii yenului, iar tranzacţia îi va permite să se impună pe piaţa din SUA, în special în profitabila industrie auto, unde US Steel este un furnizor cheie.

Tranzacţia va crea un gigant în industria oţelului, cu fabrici din Slovacia până în Japonia şi SUA. US Steel îşi va păstra numele şi sediul central, au anunţat ieri companiile.

În luna octombrie, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, informa că Statele Unite vor extinde perioada de suspendare a tarifelor vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu din UE, dacă cele două părţi au nevoie de mai mult timp pentru a conveni măsurile ce vizează supracapacitatea şi producţia cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Din ianuarie 2022, Statele Unite au suspendat pentru doi ani tarifele vamale suplimentare de 25% la oţel şi 10% la aluminiu provenind din Uniunea Europeană, înlocuind tarifele impuse de fostul preşedinte Donald Trump cu un sistem de cote tarifare (TRQ). Acesta permite SUA să importe fără tarife vamale până la 3,3 milioane de tone metrice de oţel şi 384.000 de tone de aluminiu din UE.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb