TeraPlast aniversează 125 de ani

S.B.
Companii #Construcţii / 16 iunie

TeraPlast aniversează 125 de ani

Grupul TeraPlast aniversează 125 de ani prin campania "Evoluţia ne defineşte de 125 de ani", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

După un an 2020 al readaptării strategiei, în 2021, anul aniversar, grupul are în implementare investiţii de peste 32 milioane de euro.

"Avem un istoric care atinge trei secole diferite. Prin această campanie aniversăm 125 de ani de antreprenoriat dus la cel mai înalt nivel. Aniversăm, totodată, viziunea şi determinarea care ne-au ajutat să ne dezvoltăm şi ne definesc. Studiile arată că durata medie de viaţă a unei firme în România e de circa 10 ani. Noi facem parte dintre cei care cresc puternic media. De-a lungul timpului am arătat că inovăm, deschidem fabrici chiar şi în străinătate, ne aducem contribuţia la economia naţională, marcăm performanţe pe piaţa de capital şi aducem valoare acţionarilor noştri. Modelul nostru de business este mai rar întâlnit în România, şi cel puţin în cazul nostru, şi-a arătat eficienţa. Ne-am dori ca la aniversarea de 130 de ani să avem mai multe modele de succes în jurul nostru, iar România să fie ca dezvoltare şi strategie mai aproape de ţările din vestul Europei pe care le admirăm" a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Tradiţia TeraPlast îşi are originea în 1896 în Bistriţa, unde un meşter sas a deschis un atelier de prelucrare a plăcilor ceramice. Acest atelier a trecut prin multiple transformări în evoluţia sa, devenind secţia de teracotă în cadrul Întreprinderii de Materiale de Construcţii Bistriţa. În urma divizării acesteia din urmă, în 1990 a fost integrată în TeraPlast SA alături de secţia de prelucrare a maselor plastice. La acel moment, TeraPlast SA avea 396 de angajaţi, din care 123 în secţia de mase plastice, 194 în secţia de teracotă şi 98 personal administrativ şi în ateliere.

Deşi astăzi portofoliul TeraPlast nu mai include teracota, tradiţia industrială se continuă prin evoluţia portofoliului de mase plastice, prin cultivarea iniţiativei private româneşti şi a excelenţei ca valori care susţin dezvoltarea afacerilor.

Aniversarea va fi marcată printr-o serie de acţiuni sub umbrela Evoluţia ne defineşte de 125 de ani, orientate spre responsabilitate socială şi dezvoltare sustenabilă. Printre acestea se numără un concurs intern pentru îmbunătăţirea proceselor, susţinerea generaţiilor viitoare prin acordarea de premii de performanţă liceenilor şi studenţilor, dar şi acţiuni de mediu, în linie cu politica Grupului de reducere a amprentei de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1486
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5849
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7813
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9139

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro