Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Teren pentru firmele care produc subansamble pentru Ford

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto /

Consiliul Judeţean Dolj a primit prin hotărâre de Guvern 8,2 hectare de teren, suprafaţă care a aparţinut Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi care va dată în administrarea Parcului Industrial Craiova pentru a fi pusă la dispoziţia firmelor care produc subansamble pentru compania Ford. "Avem o hotărâre de Guvern prin care 8,2 hectare de teren care au aparţinut Jandarmeriei ni se dau nouă, Consiliului Judeţean, şi vor fi aliniate parcului industrial. În prima şedinţă a CJ vor trece aceste hectare în patrimoniul judeţului Dolj, iar noi le vom da în administrarea parcului industrial", a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, salariaţii Biroului de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj vor depune proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabilă, banii fiind necesari pentru a aduce utilităţile pe cele 8,2 hectare de teren, care se află în vecinătatea Parcului Industrial Craiova.

Prioteasa a afirmat că pe terenurile primite de la Guvern ar putea "să-şi aşeze" afacerile companiile care lucrează subansamble auto pentru uzina Ford.

"Aceste terenuri sunt deosebit de utile şi au venit exact în momentul în care trebuiau să vină pentru ceea ce înseamnă investitori, în special cei de la uzina Ford. Terenurile acestea nu sunt neapărat pentru cei care lucrează cu Ford, sunt pentru toţi cei care vor să investească în Dolj şi cărora le putem pune la dispoziţie alte o sută de hectare de teren", a spus Prioteasa.

Întrebat dacă specialiştii CJ Dolj au făcut o estimare a banilor necesari pentru a asigura utilităţile, Prioteasa a spus că o astfel de evaluare necesită un studiu de fezabilitate. "Imediat ce aceste terenuri intră oficial în posesia CJ Dolj, vom stabili cine să facă acest studiu. Adică noi, sau cei de la parcul industrial. Prin acest studiu se va stabili şi valoarea utilităţilor, pe care nu o estimez foarte mare, pentru că noi avem acolo deja utilităţile aduse. Vor fi lucrări minime", a spus el.

În schimbul celor 8,2 hectare de teren, primite prin hotărâre de Guvern, Consiliul Judeţean va acorda un teren, aflat în incinta Aeroportului din Craiova, pentru ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să organizeze o unitate specială de aviaţie, în care se vor afla cantonate elicoptere pentru situaţii de urgenţă.

Ford a produs la Craiova în primele zece luni ale anului 7.436 de unităţi, toate vehicule comerciale uşoare, modelul Transit Connect.

Conform ultimelor angajamente Ford România, în anul 2013 vor fi instalate la uzina din Craiova capacităţile de producţie necesare fabricării a 350.000 de unităţi pe an.

Ford Motor a achiziţionat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS