Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Theresa May cere amânarea Brexitului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Theresa May

Theresa May

Premierul britanic Theresa May îi solicită Uniunii Europene (UE) amâ­narea ieşirii ţării sale din blocul comunitar (Brexit) până la finele lunii iunie, cu posibilitatea unei extinderi a amâ­nării timp de doi ani, conform presei străine.

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului May a precizat, ieri, că premierul îi va adresa solicitarea preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în condiţiile în care Brexitul trebuie să aibă loc, potrivit termenului actual, în 29 martie. Purtătorul de cuvânt nu a dat detalii legate de ziua în care May va lansa cererea de extindere a Articolului 50 (cel care a fost activat pentru ieşirea Regatului Unit din UE), însă surse citate de BBC spuneau că aceasta urma să fie transmisă ieri sau astăzi.

În urma anunţului Cabinetului de la Londra, cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu ştie cum va reacţiona Uniunea Europeană la cererea lui May, blocul comunitar aşteptând întâi informaţiile de la premierul britanic.

De menţionat că, joi şi vineri, May va participa, la Bruxelles, la Consiliul European.

Ministrul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, a declarat, ieri, că un al treilea vot asupra acordului de Brexit este puţin probabil să aibă loc săptămâna aceasta în Camera Comunelor, dat fiind că preşedintele forului, John Bercow, a anunţat, luni, că nu va autoriza un vot pe un text identic cu cel deja respins de două ori de Parlament.

Bercow a subliniat că se va opune unui vot al deputaţilor asupra "unei moţiuni identice sau în mod substanţial identice" celei respinse de deputaţi.

Acord post-Brexit cu Islanda şi Norvegia

Regatul Unit a încheiat o înţelegere în baza căreia va continua să facă comerţ cu Islanda şi Norvegia în cazul unei ieşiri fără acord din UE, potrivit ministrului Comerţului de la Londra, Liam Fox.

"Tocmai am încheiat un acord cu Islanda şi Norvegia, care va garanta că întreprinderile britanice vor continua să aibă acces în spaţiul economic european", a anunţat Liam Fox.

Acordul urmează să fie semnat în mod oficial săptămâna viitoare.

Luna trecută, Londra a încheiat acorduri similare cu Elveţia şi Liech­tenstein, întrucât, în cazul în care Regatul Unit părăseşte UE fără acord la 29 martie, înţelegerile comerciale bilaterale din vremea în care făcea parte din UE vor înceta.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS