Abonament gratuit

"Thyssenkrupp" investeşte în divizia de lifturi din SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Thyssenkrupp" investeşte în divizia de lifturi din SUA

Conglomeratul industrial german "Thyssenkrupp" AG intenţionează să investească 150-250 de milioane de dolari într-un nou sediu pentru activităţile sale cu lifturi din SUA, anunţă Reuters.

"Nu vedem niciun indiciu că se va diminua boomul din domeniul ascensoarelor", a declarat Andreas Schierenbeck, şeful diviziei de profil din cadrul grupului siderurgic.

"Thyssenkrupp", care are 20.000 de angajaţi în America, intenţionează să construiască un nou sediu, inclusiv un turn de testare în Atlanta, până în 2022, potrivit lui Andreas Schierenbeck.

În vreme ce instalaţiile de lifturi noi rămân o afacere de bază pentru companie, o mare parte a profiturilor din domeniu sunt generate de serviciile de întreţinere. Divizia de lifturi este cea mai profitabilă pentru "Thyssenkrupp", aceasta obţinând aproape jumătate din câştigurile de bază ale companiei, care au totalizat 1,9 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) în 2017.

Tensiunile comerciale de la nivel global nu au afectat până acum activitatea diviziei, a spus Schierenbeck, adăugând: "Ne aprovizionăm la nivel local, producem la nivel local, instalăm la nivel local, iar întreţinerea se face pe plan local, aşadar avem o afacere foarte stabilă. Situaţia de pe piaţa imobiliară din SUA este bună, se construieşte peste tot".

Amintim că, luna aceasta, directorul general al "Thyssenkrupp", Heinrich Hiesinger, şi-a anunţat în mod neaşteptat demisia. Plecarea sa a venit la mai puţin de o săptămână după ce a semnat acordul final pentru înfiinţarea unei societăţi mixte între "ThyssenKrupp" şi grupul indian "Tata Steel" Ltd.

În anul fiscal încheiat în 30 septembrie, "Thyssenkrupp" a obţinut un profit înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de 1,91 miliarde de euro, mai mare cu 30% faţă de anul anterior. În acelaşi interval, comenzile companiei au sporit cu 18%, la 44,29 miliarde de euro.

Vânzările nete au crescut cu 9%, la 42,97 miliarde de euro.

Compania şi-a redus treptat dependenţa de oţel, urmărind să se bazeze pe divizia de lifturi, respectiv pe cererea din sectorul auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie