Abonament gratuit

Titlurile "BRD Groupe Société Générale" au adus randamente de peste 19%, în ultima lună

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Titlurile "BRD Groupe Société Générale" au adus randamente de peste 19%, în ultima lună

Titlurile "BRD Groupe Société Générale" (simbol BRD) au adus cele mai bune randamente investitorilor, la termen de o lună, reuşind să depăşească la mustaţă acţiunile Băncii Transilvania, unele dintre cele mai speculate titluri de la Bursa de Valori Bucureşti din ultima perioadă.

Astfel, în perioada 29 iunie - 29 iulie, acţiunile BRD au înregistrat o apreciere de 19,08% (raportat la moneda europeană), până la 9,75 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, în timp ce titlurile unei alte instituţii financiare, respectiv cele ale "Băncii Transilvania", s-au apreciat cu 16,86%.

Randamente importante au obţinut şi investitorii care s-au orientat către alte titluri tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi care au ales drept plasamente indicii bursieri. Astfel, indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a crescut, în intervalul analizat, cu 11,66%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a înregistrat o apreciere de 5,24%.

O evoluţie asemănătoare a consemnat şi indicele BET-XT, care arată evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de titluri de la BVB. Acesta a crescut, între 29 iunie şi 29 iulie, cu 9,64%.

În câştig au ieşit şi investitorii care au pariat pe evoluţia unităţilor fondului de investiţii "BT Index", în perioada analizată. Acestea au înregistrat cea mai mare apreciere din piaţă, de 10,53%.

Persoanele care au ales, la 29 iunie, să constituie depozite în euro la "Romanian International Bank" (RIB) au înregistrat, în continuare, randamente uşoare.

Astfel, investitorii care, în urmă cu o lună, au decis să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament, au marcat, miercuri, un câştig de 0,5% din suma depusă.

Mai inspiraţi au fost, însă, investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la băncile comerciale, înregistrând creşteri mai mari la această categorie de plasament.

Cei mai norocoşi au fost cei care s-au orientat spre "Marfin Bank", care a oferit cele mai bune randamente din piaţă, valorizând sumele din depozite cu 1,21%.

Cu un câştig uşor au ieşit, în perioada analizată, tradiţionaliştii care au decis să îşi păstreze banii "la ciorap". Astfel, cei care nu au ales niciun alt tip de plasament au beneficiat de o apreciere a economiilor de 0,09%, în intervalul 29 iunie - 29 iulie.

O decizie mai puţin inspirată a fost, în schimb, achiziţia de bijuterii şi alte obiecte din aur, în condiţiile în care preţul metalului galben a scăzut cu 1,41% în perioada analizată.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie