Transgaz contribuie cu 10,2 milioane euro la bugetul companiei care dezvoltă proiectul Nabucco

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 09 ianuarie 2012

"Transgaz" (TGN) va participa cu suma de 10,2 milioane euro la bugetul consolidat pentru primul semestru din 2012 al companiei Nabucco Gas Pipeline International, care dezvoltă gazoductul Nabucco, potrivit Mediafax.

Propunerea va fi analizată de acţionarii "Transgaz" la 10 februarie, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Suma de 10,2 milioane euro este corespunzătoare participaţiei de 16,6% deţinută de Transgaz în cadrul Nabucco Gas Pipeline International, fondurile vizând cheltuieli de funcţionare şi dezvoltare.

Nabucco Gas Pipeline International a fost înfiinţată la Viena în 2004, pentru a dezvolta, construi şi opera conducta Nabucco. Compania este deţinută de acţionarii Nabucco, respectiv OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania), fiecare cu participaţii egale.

Gazoductul este proiectat să transporte gaze naturale pe o distanţă de peste 3.900 de kilometri, din Turcia în Austria, pe traseul Bulgaria - România - Ungaria, pentru a reduce dependenţa Europei de importurile din Rusia.

Costul estimat al proiectului este de 7,9 miliarde de euro.

Lucrările de construcţie a gazoductului, care va avea o capacitate de 31 milioane de metri cubi pe an, sunt planificate să aibă loc în perioada 2013-2017.

Statul deţine 73,5% din acţiunile companiei naţionale de transport al gazelor naturale, prin Ministerul Economiei. În acţionariatul Transgaz se regăseşte şi Fondul Proprietatea, care deţine 14,98% din titlurile companiei, iar restul de 11,5% din acţiuni sunt în portofoliile investitorilor de la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro