Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Transgaz propune dividende de 46,2 milioane euro

E.D.
Companii #Energie /

Transgaz Mediaş (Simbol TGN) propune acţionarilor dividende în valoare cumulată de aproape 207 milioane lei (46,2 milioane euro), cu 17% sub cele distribuite anul trecut, informează un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit acestuia, acţionarii ar urma să încaseze un dividend brut de 17,58 lei/acţiune, cu 17% sub suma distribuită anul trecut, de 21,29 lei/acţiune. Raportat la cel mai recent preţ al acţiunilor Transgaz la bursă, de 195,9 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 9%.

Compania a acordat anul trecut dividende în valoare cumulată de 250,7 milioane lei, reprezentând 76% din profitul net înregistrat în anul 2012, de 329,3 milioane lei. În acest an, suma distribuită reprezintă cu puţin peste 60% din profitul net înregistrat anul trecut de companie, de 334,5 milioane lei (75,7 milioane euro).

Distribuirea dividendelor va fi discutată de acţionari într-o AGA programată pentru 28 aprilie, potrivit unui convocator transmis, luni, de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Dividendele ar urma să fie distribuite începând cu data de 29 iulie. În AGA, acţionarii vor discuta şi despre înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei la Bruxelles.

Transportatorul naţional de gaze naturale este controlat de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului deţine 58,51% din acţiuni.

Raportat la cel mai recent preţ din piaţă al acţiunilor Transgaz, capitalizarea bursieră a companiei este de 2,306 miliarde lei (514,6 milioane euro).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS