Tratamente importante aşteaptă aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentelor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 31 iulie 2018

Tratamente importante aşteaptă aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentelor

Tratarea astmului eozinofilic la copii se va putea face în curând cu o terapie biologică, iar un medicament destinat tratării cancerului pulmonar la pacienţii inoperabili va putea fi găsit în curând şi în Uniunea Europeană.

GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca şi Bayer au obţinut, separat, recomandări de importanţă majoră din partea unei comisii a Agenţiei Europene a Medicamentelor pentru un tratament destinat tratării astmului sever la copii, a cancerului pulmonar, respectiv pentru un medicament anticoagulant, relatează Reuters, citat de news.ro. Comitetul pentru Produse Medicinale Destinate Uzului Uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) a recomandat medicamentul Nucala al GSK, destinat tratării unei forme grave de astm eozinofilic la pacienţii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani. Dacă va fi aprobat, Nucala, care conţine substanţa Mepolizumab, ar fi prima terapie biologică ţintită pentru tratarea astmului eozinofilic la pacienţii pedriatici din Europa, potrivit GSK.

AstraZeneca a obţinut recomandarea CHMP pentru medicamentul Imfinzi, un medicament imunoterapeutic care a urcat deja vânzările producătorului britanic de medicamente. Medicamentul este destinat tratării cancerului pulmonar la pacienţii inoperabili, aflat în fază avansată la nivel local, dar fără metastaze. Administraţia Americană pentru Medicamente şi Aimente a aprobat în februarie extinderea utilizării Imfinzi pentru tratarea cancerului pulmonar cu celule non-mici la pacienţii inoperabili cu boală aflată în stadiu mediu, fără metastaze. Japonia a aprobat la rândul ei medicamentul în această lună. La nivel global, circa 30% din pacienţii cu acest tip de cancer au boală în stadiul III. Aceşti bolnavi primesc de obicei o combinaţie de chimioterapie şi radioterapie, dar numai 15% din aceştia supravieţuiesc după cinci ani. Bayer a obţinut la rândul său recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului pentru utilizarea pe scară largă a medicamentului Xarelto destinat prevenirii formării cheagurilor de sânge, pentru a include şi pacienţii cu ateroscleroză, dobândind în acest fel accesul pe o piaţă proftabilă. Producătorul german de medicamente a apreciat că circa 30 de milioane de noi pacienţi ar putea beneficia de acest medicament, dacă va fi aprobat. Aceştia se vor adăuga unei populaţii de aproximativ 25 de milioane de pacienţi cu fibrilaţie atrială, care reprezintă în prezent cel mai profitabil segment de piaţă pentru Xarelto.

Comisia Europeană trebuie să îşi dea acordul final pentru comercializarea acestor medicamente, dar de obicei respectă recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentelor.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro