Trenurile CFR Călători intră în modernizare

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 11 ianuarie

Călătorii vor beneficia de vagoane multifuncţionale destinate transportării bicicletelor, motocicletelor uşoare şi schiurilor

440 de vagoane vor fi reparate şi modernizate în acest an pentru a asigura confortul călătorilor de pe calea ferată, susţine Dan Costescu, directorul general al CFR Călători.

"Avem în plan repararea şi modernizarea a 440 de vagoane în acest an, cu 10% mai mult decât anul trecut. Este dorinţa noastră şi o condiţie impusă de faptul că multe vagoane ajung la scadenţă, şi ne construim bugetul pentru a face faţă reparaţiilor. Avem în plan să scoatem din trafic mai multe vagoane ajunse la scadenţă, care vor fi înlocuite cu altele modernizate pentru a ne menţine flota de 1000 de vagoane aflate în circulaţie", a declarat, la sfârşitul săptămânii, şeful CFR Călători.

El a precizat că anul trecut compania feroviară de stat a derulat 40 de contracte de reparaţii şi modernizări vagoane.

"Am investit 100 milioane lei în reparaţii şi 60-70 milioane lei pentru modernizarea vagoanelor. Din păcate, nu ne putem ocupa de achiziţia materialului rulant nou pentru că atribuţiile în acest sens sunt partajate. De achiziţia vagoanelor noi şi a locomotivelor noi se ocupă Autoritatea pentru Reformă Feroviară din cadrul Ministerului Transporturilor. Noi avem doar pârghia reparaţiilor şi modernizărilor, care aduc elemente de noutate în interior la zona de confort. Vagonul practic este nou la interior, chiar dacă şasiurile şi bughiurile sunt vechi dar aduse la zi pentru a putea circula pe calea ferată", a spus Dan Costescu.

Directorul general al CFR Călători a menţionat că anul 2021 va aduce o noutate pentru o parte dintre persoanele care vor dori să apeleze la transportul pe calea ferată.

"Avem cerere pentru vagoane speciale pentru biciclete - minim 4 locuri de bicicletă în vagon. Ne propunem să avem vagoane dedicate pentru biciclete, un fel de vagoane multifuncţionale: vara să fie folosite pentru transportul bicicletelor şi motocicletelor uşoare, iar iarna să fie folosite pentru transportul schiurilor", a declarat Dan Costescu.

În privinţa creşterii vitezei de circulaţie, el a precizat că reprezentanţii CFR Călători sunt în discuţii cu cei de la CFR Infrastructură pentru modernizarea tronsoanelor de cale ferată, pentru a atinge vitezele dorite.

"Sperăm să scădem viteza de circulaţie pe Bucureşti-Braşov la doar două ore, după ce anul trecut am reuşit ca, prin intermediul trenului interregio, distanţa Braşov-Constanţa să fie parcursă în 4 ore şi 30 de minute, faţă de 5 ore şi 30 de minute", a spus Dan Costescu.

Şeful companiei publice de tranport feroviar de persoane a precizat că, deocamdată nu are în vedere o creştere a preţului biletelor şi că doreşte îmbunătăţirea comunicării cu călătorii.

"Anul trecut am extins canalele de comunicare cu călătorii, analizăm tot ce spun, îi implicăm în luarea deciziilor, cum ar fi noul mers al trenurilor. (...) Acest lucru s-a reflectat şi în statistici. Faţă de începutul anului 2020 când aveam 90% ştiri negative în presă, acum avem 40% ştiri pozitive, ceea ce reprezintă un progres", a menţionat Dan Costescu.

El a arătat că activitatea companiei se reflectă şi în statistica Eurostat care arată că CFR Călători se află pe locul 3 în privinţa retenţiei călătorilor în timpul pandemiei Covid-19. Conform domnului Costescu, acest lucru arată că CFR Călători nu a pierdut anul trecut din clienţi, spre deosebire de operatorii din alte state, ba chiar a preluat călători de pe alte mijloace de transport în comun care erau mai puţin sigure din punct de vedere sanitar în timpul pandemiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar terasamentul cand intra in modernizare

    sau zicem ca una este sa stai in vagon nou si alta in vagoan vechi?

    dar cele noi sunt cele resapate din UE? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro