Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Trump, dispus să elimine interdicţia federală privind marijuana

Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate /

Preşedintele american Donald Trump a declarat, în luna iunie, că este dispus să susţină un efort bipartizan din Congresul SUA, care urmăreşte ridicarea interdicţiei asupra marijuanei, o propunere care ar schimba în mod dramatic cadrul juridic american în domeniu.

Interdicţia federală actuală pune marijuana pe acelaşi nivel cu drogul LSD şi heroina şi este în conflict cu normele din aproximativ 30 de state care au legalizat consumul de marijuana într-o anumită formă.

Noua legislaţie le-ar asigura statelor dreptul de a stabili cea mai bună abordare a consumului de marijuana în interiorul graniţelor lor, însă ar fi menţinute unele restricţii din partea SUA, inclusiv cele privind vânzarea marijuanei în scopuri non-medicale către persoanele sub 21 de ani.

Propunerea, lansată luna trecută, are sprijin din partea congresmenilor din ambele partide (Democrat şi Republican).

Presa internaţională scrie că, potrivit propunerii de act normativ, legea federală a substanţelor controlate nu se va aplica oricărei persoane care acţionează în conformitate cu legile de legalizare a marijuanei din statul său. Totodată, propunerea ar schimba definiţia marijuanei în legea federală a drogurilor, care va exclude cânepa industrială. Aceasta, la fel ca marijuana, face parte din genul Cannabis, dar nu conţine THC-ul (tetra-hydro- cannabinol) care le oferă utilizatorilor senzaţia de euforie.

Dar, preşedintele nu are aceeaşi opinie cu Departamentul de Justiţie şi cu procurorul general Jeff Sessions, care se opune cu fermitate marijuanei.

Amintim că politica lui Obama (predecesorul lui Trump) recunoştea că marijuana este "un drog periculos", dar le permitea administraţiilor locale şi statale americane să ia măsurile pe care le consideră potrivite, în funcţie de circumstanţele din zonele respective, mai degrabă decât să ceară aplicarea strictă a legilor federale.

La începutul anului curent, Departamentul de Justiţie din SUA a revocat politicile îngăduitoare privind consumul de marijuana aplicate de regimul lui Barack Obama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie