Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

TUDOREL MAI NĂSCOCEŞTE CEVAOUG privind revizuirea sentinţelor penale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Ministrul justiţiei Tudorel Toader a demonstrat iar că se conformează cerinţelor venite din partea liderilor coaliţiei PSD-ALDE. În cadrul unei emisiuni televizate, Tudorel Toader a spus că pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă privind revizuirea sentinţelor pronunţate de instanţă în dosarele penale.

Ministrul Justiţiei a declarat: "Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă".

Proiectul care va fi adoptat după perioada de concedii şi-a găsit deja adepţi în rândurile arcului guvernamental.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat: "Actul de justiţie a fost profund afectat de existenţa protocoalelor şi de interceptările ilegale ale telefoanelor, aşa cum a reieşit din decizia CCR, şi acestea reprezintă grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care nu pot fi acceptabile într-o ţară democratică". La rândul său, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD a spus: "Coaliţia PSD-ALDE îl susţine pe domnul Tudorel Toader. E o susţinere totală, e o susţinere politică din partea unei coaliţii care a câştigat votul românilor inclusiv cu acest mesaj «dreptate până la capăt», iar eu personal sunt convins că ministrul Justiţiei ştie paşii pe care trebuie să-i facă în acest sens".

În schimb, liderii partidelor de opoziţie au criticat decizia ministrului justiţiei.

Preşedintele PNL Ludovic Orban afirmă: "Tudorel Toader nu încetează să se aşeze de partea infractorilor, în apărarea intereselor lui Liviu Dragnea şi camarilei sale, în loc să se preocupe de o justiţie egală, independentă şi accesibilă pentru toţi cetăţenii. (...) Intenţia de a emite o OUG referitoare la revizuirea unor condamnări definitive arată o dată în plus preocuparea exclusivă a actualului ministru al justiţiei de a identifica tertipurile legale necesare pentru a servi interesele unor persoane certate cu legea (...) Emiterea unui asemenea act reprezintă un abuz fără precedent".

De asemenea, liderul USR Dan Barna a declarat: "Se încearcă eliminarea unor probe din dosarele existente, probe care, conform actualei legislaţii a statului român, nu au fost invalidate în niciun fel, sunt probe confirmate de instanţele de judecată, probe care au stat la baza deciziilor care au fost luate. Se încearcă golirea de conţinut a dosarelor penale astfel încât persoanele condamnate să fie albite artificial".

Demersul lui Tudorel Toader nu este unul care să rămână fără consecinţe, apreciază Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Liderii opoziţiei sunt decişi, dacă Guvernul va adopta un astfel de act, să sesizeze Avocatul Poporului, care este singura instituţie îndreptăţită să atace la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă emise de Executiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie