UniCredit Bank îsi extinde portofoliul cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG

M.C.
Bănci-Asigurări / 19 ianuarie

UniCredit Bank îsi extinde portofoliul cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, companie din top 10 mondial în ceea ce priveşte activele administrate, lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, care propun investitorilor oportunităţi de diversificare a portofoliilor aliniate celor mai noi tendinţe din piaţă în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei, lansarea celor patru fonduri tematice (CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen şi AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future) vine să completeze portofoliul de fonduri deja disponibile în oferta băncii şi promovează finanţarea responsabilă, în acord cu strategia UniCredit de a susţine fundamentele ESG. Prin intermediul acestor instrumente de investiţii, clienţii băncii au acces la soluţii inovatoare pe termen lung care răspund totodată aşteptărilor şi cerinţelor în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: "Rămânem consecvenţi angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesionişti, iar sprijinirea clienţilor şi comunităţilor în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate şi un avantaj competitiv important în piaţă. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce priveşte companiile în care îşi investesc banii şi modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social şi de guvernanţă".

Florin Dolea, CEO Amundi Romania: "Lumea din jurul nostru evoluează prin inovaţii tehnologice, noi tendinţe demografice şi sociale, urbanizare rapidă şi provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată şi în continuă schimbare, în care inovaţia fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane şi climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investiţională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiţionale, încercând să capteze surse de creştere şi performanţă prin tendinţe autentice de lungă durată oferind clienţilor noştri soluţii durabile şi transparente."

Cele patru noi fonduri sunt disponibile în toate sucursalele UniCredit Bank şi integrează o abordare durabilă prin analizarea companiilor selectate:

CPR Invest CLIMATE ACTION: fond în EUR, investeşte în companii internaţionale care se angajează să limiteze impactul schimbărilor climatice în conformitate cu cel de-al 13-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă al Organizaţiei Naţiunilor Unite, integrând în acelaşi timp criterii de tip Mediu, Social, Guvernanţă (ESG) în procesul investiţional.

CPR Invest MEDTECH: fond în EUR, investeşte în tot spectrul de tehnologii medicale, adoptând o abordare de investiţii responsabilă. Medtech este un trend economic şi social pe termen lung, creat de o combinaţie de factori umani şi din domeniul inovaţiei, care îşi propune să îmbunătăţească serviciile medicale reducând, în acelaşi timp şi costurile.

CPR Invest HYDROGEN: fond în USD, cu investiţii în acţiuni ale companiilor care activează în lanţul economic de productie şi valorificare a hidrogenului şi care integrează un cadru de investiţii durabile şi sustenabile.

AMUNDI FUNDS MULTI-ASSET SUSTAINABLE FUTURE: fond în EUR cu un portofoliu ESG conservator, care urmăreşte să ofere randamente sustenabile şi atractive printr-o abordare activă de tip Multi-Active. Investeşte în principal într-o gamă vastă de titluri de valoare din întreaga lume, care contribuie la un viitor sustenabil, masurat conform indicatorilor privind problemele de mediu, sociale si de guvernanta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro