Retail

UniCredit, în negocieri pentru soarta Yapi Kredi Bank

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2019

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, şi Koc Holding AS din Turcia negociază modificarea structurii acţionariatului Yapi Kredi Bank, entitate controlată de cele două societăţi printr-un joint venture, anunţă Reuters.

Cele dou bănci au menţionat că nu au ajuns la un acord deocamdată.

Vineri, unele surse citate de Reuters declarau că UniCredit a ajuns la un acord pentru reducerea expunerii sale la Yapi Kredi Bank, a treia mare bancă din Turcia, ceea care ar reprezenta un pas către ieşirea grupului italian din această ţară afectată de probleme economice.

Conform surselor, ca parte a planului, UniCredit vrea să vândă către partenerul său Koc Holding participaţia de 50% din societatea mixtă Koc Financial Services (KFS). Acestea au adăugat că UniCredit ar fi demarat în cursul acestui an discuţiile cu Koc Holding pentru renunţarea la societatea mixtă, deschizând astfel calea unei posibile vânzări a Yapi Kredi. Yapi are o capitalizare de piaţă de 3,7 miliarde de dolari.

UniCredit, împreună cu Koc Holding, au cumpărat o participaţie la Yapi Kredi şi în prezent fiecare deţine aproximativ jumătate din pachetul de 82% din acţiunile băncii turceşti prin intermediul societăţii mixte KFS.

Tranzacţia de înstrăinare ar fi conformă cu strategia directorului general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, de vânzare a activelor care nu sunt de bază. În cazul finalizării tranzacţiei, Koc Holding va deţine o participaţie majoritară la Yapi, iar UniCredit ar urma să păstreze o deţinere minoritară, pe care ar urma ulterior să o vândă, fără să se consulte cu Koc, susţin sursele.

Ieri, Koc Holding a informat că negocierile cu UniCredit sunt în derulare în privinţa reorganizării structurii acţionariatului societăţii mixte şi al Yapi Kredi. "Discuţiile se desfăşoară într-o manieră care să asigure că părţile nu trebuie să controleze direct sau indirect majoritatea Yapi Kredi.

Potrivit surselor, o eventuală tranzacţie ar da Koc Holding participaţia majoritară la Yapi Kredi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro