Uzina Tractorul - pasată unei alte companii din grupul Cheyne

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 08 iulie 2011

Uzina Tractorul - pasată unei alte companii din grupul Cheyne

Compania Flavus Investiţii a fost preluată, printr-o majorare de capital de 990.000 de lei, de firma cipriotă Frogimo Holdings Limited

Vechii administratori, care anunţau investiţii de 1,5 miliarde de euro în cel mai mare proiect de regenerare urbană din sud-estul Europei, au fost schimbaţi din funcţii, dar rămân consultanţi ai proiectului

Acţionarii Flavus Investiţii, compania care a cumpărat în urmă cu patru ani platforma industrială Tractorul, au decis, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial, majorarea capitalului social al companiei cu 990.000 de lei (247.500 de euro), de la 10.000 de lei la un milion de lei. Aportul de capital în numerar va fi adus de compania cipriotă Frogimo Holdings Limited, care va deţine în urma operaţiunii 99% din titluri, în timp ce vechiul asociat unic, Flavus Investments Limited, de asemenea înregistrată în Cipru, mai păstrează doar o acţiune.

De asemenea, acţionarii au decis revocarea din funcţiile de adminis-tratori ale lui Silviu Savin şi Victor Vadaneaux, locurile acestora urmând să fie luate de elveţianul Raphael Magnenat şi de germanul Carl Dietmar Stiel.

Potrivit reprezentanţilor companiei, este vorba de un transfer intern de acţiuni. "Cheyne Capital, administratorul fondurilor Cheyne New Europe Fund şi Cheyne Specialty Finance, a transferat acţiunile Flavus unei alte companii din cadrul grupului. Este o schimbare internă care nu are impact asupra strategiei proiectului Coresi. Frogimo LTD, acţionarul majoritar al Flavus SRL este deţinută în proporţie de 100% de Cheyne Specialty Finance Fund. Flavus SRL pregăteşte în acest moment lucrările de amenajare a infrastructurii pe sit, lucrări care fac parte din strategia de dezvoltare a proiectului Coresi. Silviu Savin şi Victor Vadaneaux care au fost administratorii Flavus din 2007 vor rămâne consultanţii pe România ai fondului, fiind direct implicaţi în dezvoltarea proiectului", se arată în comunicatul citat.

Compania Flavus Investiţii a cumpărat în urmă cu patru ani platforma industrială Tractorul SA pentru 77 de milioane de euro plus TVA. Proiectul administratorilor companiei, Silviu Savin şi Victor Vadaneaux, viza investiţii de peste 1,5 miliarde de euro în următorii 20 de ani. Cei doi au anunţat în urmă cu trei ani că vor cosmetiza întreaga faţă a celor aproximativ 124 de hectare achiziţionate şi că vor transforma vechea uzină într-un cartier modern, denumit Coresi. Acesta se doreşte a fi cel mai mare proiect de regenerare urbană din sud - estul Europei şi presupune construcţia multor clădiri de locuit, de birouri şi a mai multor centre comerciale. Savin anunţa atunci că proiectul preconizează dezvoltarea a peste 6.000 de apartamente. Primul modul, care va cuprinde un mall, clădiri de apartamente şi de birouri, va necesita investiţii de aproximativ 150 de milioane de euro.

De asemenea, în acest cartier, urmează să fie construit şi un campus universitar, Universitatea Transilvania Braşov anunţând că va muta aici patru dintre facultăţile sale. De asemenea, tot aici vor fi construite şi clădiri de locuinţe pentru studenţi. Proprietarii platformei sunt în discuţii avansate şi cu autorităţile braşovene pentru realizarea, pe acest amplasament, a unui spital municipal. Coresi va include şi un hotel cu o sală de conferinţe de 700 - 800 de locuri. Proiectul va fi finalizat, în întregime, peste 15 ani.

Cele 120 de hectare ale fostei uzine Tractorul reprezintă 10% din suprafaţa totală a municipiului Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro