ZIARUL BURSA

08 iulie 2011
Boc vrea să-l bată pe Năstase la privatizare.

PETROM - 600 DE MILIOANEVânzare, nu majorare

MAKEPiaţa de Capital / 08 iulie 2011

Temerile că Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va fi ocolită de sindicatul intermediarilor condus de "Renaissance Capital", la vânzarea a 9,84% din acţiunile "Petrom" din proprietatea statului, au fost complet infirmate ieri dimineaţă, de Prospectul de ofertă publică aprobat alaltăieri de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), care prevede plata unui comision de 0,135% din valoarea tranzacţiei către BVB şi nu degeaba, ci pentru că oferta se derulează prin ea.

Interconectarea depozitarilor, necesară pentru listarea FP la Varşovia

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 08 iulie 2011

Cotarea "Fondului Proprietatea" (FP) la Bursa de la Varşovia, după cum a recomandat managerul de fond "Franklin Templeton", necesită soluţionarea unor aspecte tehnice care nu au fost puse la punct, până acum, între Depozitarul Central al Bursei de la Bucureşti, unde este listat FP, şi depozitarii din alte state.

Ediţia din 08.07.2011
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Samuel Mutzner. "Pe verandă". O superbă scenă decupată din atmosfera de acum exact un secol, pictura fiind datată în 1911. E vară, e cald, e linişte, doamna, în profil, brodează, cu o expresie realist găsită, iar domnul, la masă, cu picioarele desfăcute, un alt gest firesc, este adîncit în lectură. Compoziţia este inteligentă iar expresiile de o naturaleţe copleşitoare. A fost vîndută cu 32 de mii de euro.

PLASAMENTE ALTERNATIVEVînzări calde, de vară

Marius TiţaInvestiţii Personale / 08 iulie 2011

A început vara, ba e soare, ba plouă, uneori stă să ningă direct pe nisipul încins. Licitaţiile de artă vor avea o lună plină, din cea în care se pune greu frîna de vacanţă, nu de alta, dar pleacă potenţialii cumpărători, că organizatorii de abia...

Profitul "Samsung" a scăzut cu 26%

Profitul "Samsung" a scăzut cu 26%

ALINA VASIESCUInternaţional / 08 iulie 2011

"Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de televizoare, şi-a redus cu 26% profitul în trimestrul al doilea, din cauza declinului cererii de ecrane plate.

Patru bănci portugheze, retrogradate de Moody"s

Patru bănci portugheze, retrogradate de Moody"s

ALINA VASIESCUInternaţional / 08 iulie 2011

Agenţia de evaluare financiară Moody"s Investors Service a retrogradat ratingurile pentru datoriile garantate de guvern a patru bănci portugheze, la două zile după ce a redus, cu patru trepte, ratingul pentru obligaţiunile pe termen lung...

Funeriu, susţinut în continuare de PDL

Politică / 08 iulie 2011

PDL reafirmă sprijinul politic pentru ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că acesta a organizat bine bacalaureatul şi că apelurile opoziţiei la demisia lui Funeriu sunt jocuri politicianiste, a declarat, ieri, vicepreşedintele PDL...

"Alimentele vor continua să fie scumpe în următorii ani", a declarat, la finele lunii iunie, Jose Graziano da Silva, directorul general al FAO.

Preţurile alimentelor continuă să crească

ALINA VASIESCUInternaţional / 08 iulie 2011

Preţurile internaţionale ale alimentelor au crescut în iunie, alimentând presiunile inflaţioniste care au determinat băncile centrale să majoreze dobânzile, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite (FAO).

Transportul viitorului va fi mai scump şi mai sigur

Transportul viitorului va fi mai scump şi mai sigur

OCTAVIAN DANCompanii / 08 iulie 2011 /

Mijloacele de transport ale viitorului vor fi mult mai scumpe, datorită renunţării la combustibilii convenţionali, dar vor fi mult mai sigure, numărul de accidente urmând să se micşoreze considerabil.

MADR vrea taxare inversă la legume şi fructe

MADR vrea taxare inversă la legume şi fructe

E.O.Companii / 08 iulie 2011 /

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a înaintat Ministerului Finanţelor Publice (MFP) propunerea ca procedura simplificată a taxării inverse să fie aplicată mai multor produse, inclusiv legume şi fructe, potrivit unui comunicat...

Finanţele au împrumutat 702,8 milioane de lei

F.A.Macroeconomie / 08 iulie 2011

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut ieri obligaţiuni cu scadenţa la trei ani şi patru luni de 702,8 milioane lei, peste valoarea propusă, de 500 milioane lei, la un randament în coborâre, de la 7,18% la 7,09% pe an.

REVISTA PRESEI - 08.07.2011

Willy HomnerRevista Presei / 08 iulie 2011

ADEVARUL

A doua privatizare a Petrom începe luni

Ministerul Economiei vinde la Bursa de Valori Bucureşti, începând de luni, un pachet de 9,84% din acţiunile deţinute la Petrom.

REVISTA PRESEI MONDENE - 08.07.2011

I. C.Revista Presei / 08 iulie 2011

Adevărul 

Adrian Ţuţu, câştigătorul de la "Românii au talent", va cânta înaintea meciului lui Bute

Campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va apăra centura, pentru prima dată în România, sâmbătă, 9 iulie.

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 08.07.2011

V.R.Revista Presei / 08 iulie 2011

FINANCIAL TIMES 

JPMorgan plăteşte 228 milioane de dolari ca să pună capăt unui litigiu

Banca americană de investiţii JPMorgan Chase a acceptat să plătească 228 milioane de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor aduse de autorităţile...

Ziarul BURSA

13 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo