Vaccinare la liber, non-stop, în spitalele militare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 05 mai 2021

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise, începând de ieri, de la ora 8:00, timp de o săptămână, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-Covid, oamenii putându-se prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă, transmite Agerpres.

"Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva Covid-19 şi, prin Direcţia Medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24 de ore din 24, timp de o săptămână, în perioada 4-11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin", a informat Ministerul Apărării.

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte, precizează ministerul.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1000 de angajaţi ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei Medicale, care acţionează gradual, începând din data de 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Practic, "otrava mortala din seringa" va fi de-acum incolo pe toate drumurile, singura problema pt Iudele si slugoii care ne conduc, va fi accea ca, nu vor mai gasi prea multi prosti care sa si-o injecteze! Se pare ca in curand vor ajunge la romanii majoritari si cu capul pe umeri, care le vor spune "pas", pt ca nu doresc in ruptul capului sa devina cobaii globalistilor satanisti!

  Vaccinurile experimentale ARN mesager produc „proteine spike”, cauzatoare de boală, pe care persoanele vaccinate le pot transmite celor cu care intră în contact.

  În ultimul număr al publicației sale,America’s Frontline Doctors (AFLDS) trage un semnal de alarmă în privința proteinelor spike din vaccinurile experimentale ARN mesager. 

  AFLDS avertizează că aceste proteine spike au capacitatea: 

  1. De a trece prin „bariera hemato-encefalică”, provocând distrugeri neurologice; 

  2. De a fi „răspândite” de persoanele vaccinate, îmbolnăvind copiii și adulții nevaccinați; 

  3. De a provoca sângerări vaginale neregulate și pierderi de sarcină la femei. 

  Publicat săptămâna trecută și având titlul „Identificarea complicațiilor post-vaccinale și cauzele lor: O analiză a datelor pacienților COVID”, scopul articolului este de „a oferi informații suplimentare pentru cetățeni, experții în sănătate și politicienii interesați despre efectele adverse și alte probleme post-vaccinare rezultând de la cele trei vaccinuri experimentale administrate în prezent cu autorizare de urgență de către Agenția americană a Hranei și Medicamentului (FDA)”. 

  Amintim că, în Statele Unite, vaccinurile utilizate sunt cele produse de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson. 

  Organizația non-profit subliniază miile de efecte adverse legate de aceste vaccinuri și înregistrate de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) în Sistemul de Raportare a Efectelor Adverse ale Vaccinurilor (VAERS). 

  „Totuși, aceste complicații au avut parte doar de o mică parte din atenția acordată controverselor privind cheagurile de sânge provocate de vaccinurile Johnson & Johnson”, comentează cu amărăciune asociația medicilor americani. „De ce?” 

  Examinând cu atenție aceste date, AFLDS prezintă „unele categorii importante de îngrijorări neabordate până acum nici de FDA, nici de CDC, afirmând că ignorarea de către aceste organisme de reglementare a acestor aspecte reprezintă o abdicare de la cercetarea medicală fundamentală”. 

  AFLDS a împărțit aceste motive de îngrijorare în următoarele categorii: 

  1. Există temeri importante privind larga distribuire a acestor noi vaccinuri, care folosesc o nouă tehnologie și care nu sunt decât experimentale, în lipsa aprobării depline a FDA. 

  În loc să folosească un răspuns antigen atenuat – așa cum se întâmplă în cazul vaccinurilor convenționale – acești agenți experimentali introduc așa-numita „proteină spike” în sistemul pacientului. 

  „Este nevoie de ani pentru a ști că ceva nou este sigur”, arată documentul AFLDS. „Nimeni nu știe cu certitudine implicațiile de sănătate pe termen lung pentru corp și creier, în special la tineri, ale proteinei spike. În plus, dacă vor apărea probleme cu această proteină, nu va mai exista nici o modalitate pentru a mai împiedica efectele adverse la cei deja vaccinați.” 

  2. Spre deosebire de vaccinurile convenționale, aceste proteine spike, împreună cu „nanoparticulele lipide”, au capacitatea de a trece prin „bariera hemato-encefalică” care oferă o protecție specială pentru aceste zone sensibile ale corpului. 

  „Pur și simplu nu a fost suficient timp pentru a ști ce probleme ale creierului și cât de des vor apărea ele din această cauză”, avertizează documentul. 

  Printre riscurile pe care le prezintă o asemenea penetrare se numără „inflamația cronică și tromboza (cheagurile) din sistemul neurologic, care duc la tremor, letargie cronică, atacuri cerebrale, paralizie Bell, și simptome ALS (scleroză amiotrofică laterală). Nanoparticulele lipide pot fuziona cu celulele cerebrale, ducând la o maladie neuro-degenerativă întârziată. Iar proteina spike indusă de ARN mesager se poate atașa de țesutul cerebral de 10 până la 20 de ori mai puternic decât proteinele spike care fac parte (în mod natural) din virusul original.” 

  3. În condițiile în care vaccinurile experimentale produc multe trilioane de proteine spike în corpurile pacienților, indivizii vaccinați „pot transmite unele dintre aceste particule (proteine spike) provocându-le boala”. 

  După cum arată documentul AFLDS, răspândirea se poate realiza „prin expunerea la mediul înconjurător”, inclusiv „prin inhalare sau contact al pielii” cu o persoană vaccinată cu un astfel de vaccin experimental sau care a fost expusă în același mod. 

  Iar acest lucru, arată AFLDS, poate fi periculos. „Proteinele spike sunt patogene (provocatoare de boli) la fel ca virusul în întregul său”. 

  Mai mult, aceste „proteine spike se atașează mai strâns decât virusul integral”, fapt care provoacă „pericardite, erupții de piele, pneumonie, cheaguri de sânge la extremități și la creier, paralizie Bell, sângerări vaginale și pierderi de sarcină raportate la persoane care au fost în apropierea unor persoane vaccinate.” 

  O asemenea transmisie „pare să provoace o întreagă varietate de boli autoimune (când corpul își atacă propriile țesuturi) la anumite persoane”. 

  În plus, alte riscuri grave chiar și pentru cei nevaccinați sunt posibile din cauza faptului că aceste „proteine spike pot trece de bariera hemato-encefalică, spre deosebire de vaccinurile tradiționale”. 

  4. Acest mod de transmisie îi face vulnerabili pe copii dacă se află în proximitatea părinților și profesorilor cărora li s-au administrat aceste vaccinuri experimentale. 

  În vreme ce riscul COVID-19 pentru tineri este descris ca „nesemnificativ”, cu o rată de supraviețuire de 99,97% pentru cei sub 20 de ani, AFLDS este îngrijorat că unii copii pot deveni simptomatici din cauza proximității cu persoanele vaccinate. 

  Astfel, există pericolul ca „birocrații din sănătatea publică” să folosească asemenea cazuri pentru „a specula că boala la copii este legată de o tulpină SARS-CoV-2”, când în realitate este rezultatul contactului cu adulții vaccinați. 

  5. „AFLDS a luat cunoștință de miile de rapoarte despre sângerări vaginale, sângerări vaginale post-menopauză și pierderi de sarcină în urma vaccinării COVID-19, precum și de raportări accidentale de efecte adverse similare la persoane intrate în contact cu persoane vaccinate.” 

  În final, conștientă de „imboldul economic irepresibil al companiilor farmaceutice” de a comercializa vaccinurile anti-COVID pentru copii, al doilea rapel și alte asemenea produse, AFLDS insistă ca „experții în sănătate publică să oprească și să evalueze datele despre efectele adverse posibile ale vaccinării și post-vaccinării, până nu este prea târziu”. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro