Vaccinarea, criteriu pentru ocuparea unui loc în căminele studenţeşti

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 4 octombrie 2021

Vaccinarea, criteriu pentru ocuparea unui loc în căminele studenţeşti

Vaccinarea a devenit criteriu pentru accesul în diverse locuri, pe termen scurt şi lung. Părerile sunt împărţite în această privinţă, multe voci strigă: discriminare; altele susţin că este normal să fie aşa. Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că această prevedere a fost solicitată de universităţi şi că va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii: "Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. (...) Fiind printre universităţile (n.r. USAMV Bucureşti) care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%. Ordinul comun de ministru are o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar". Ministrul a vorbit şi despre învăţământul online în mediul universitar: "Învăţământul online este o posibilitate creată pe parcursul exclusiv al stărilor de urgenţă şi alertă pentru a nu bloca sistemul de învăţământ. Ea însă nu beneficiază de autorizare şi acreditare. (...) Vă mulţumesc pentru înţelegerea acestei situaţii, care este o situaţie de excepţie, care nu se regăseşte în cadrul legal şi care se va încheia de îndată ce vom reuşi să punem stop acestei crize sanitare, singura modalitate fiind aceea a vaccinării tuturor. Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi, lucrurile stau exact invers". Majoritatea universităţilor au decis să meargă pe un sistem hibrid, cursurile să se desfăşoare online şi laboratoare sau seminariile cu prezenţă fizică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. MAI COPII VIITORUL TARII DE MAINE NU VA LĂSAȚI PĂCĂLIȚI DE ACEȘTI SATANIȘTI NENOROCIȚI, TRĂDĂTORI DE TARA. NU VA VACCINAȚI. ACESTE OTRAVURI NU SUNT BUNE PENTRU NIMENI. ACESTE OTRAVURI SUNT FĂCUTE PENTRU CONTROLUL ASUPRA OMENIRI. AU FOST 2, ACUM ESTE ALE LEA ȘI MAI ÎNCĂ 4.VOR SA LE FACĂ ÎN 3 DE ZILE ȘI JUMĂTATE.

    1. Taci dracu va esti prost de puti. Pensionar imputit. Din cauza idiotilor ca tine continua pandemia. De v-ar baga pe toti prostii in pamant mai repede covidut! Sa ma cac le voi, anvaxxeri pulii. Cei mai prosti din curtea scolii. Novus Ordo Seclorum!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro