Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

A scăzut numărul incendiilor de pădure înregistrate în acest an în ţara noas­tră. Vestea este una foarte bună, mai ales că oamenii au văzut care pot fi efectele acestor incendii, după drama din Grecia.

Un număr de 28 de incendii au fost înregis­trate, în primul semes­tru al acestui an, în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, faţă de aproape 200, câte au fost în perioada similară a anului trecut. În urma acestor incendii, au fost afectate peste 84 de hectare de pădure (din care 57,4 hectare la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial), valoarea pagubelor depăşind 233.537 de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis de Romsilva.

Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri. Reprezentanţii Romsilva arată că, din numărul total de incendii, cele mai multe - câte patru - s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş-Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost cauzate de două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri. Cele mai multe incendii - 22 - au fost înregistrate în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea acestora. Personalul silvic a acţionat, alături de pompierii militari, pentru izolarea şi stingerea incendiilor de pădure.

Angajaţii Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate şi prin amplasarea de panouri de avertizare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice. Reprezentanţii Romsilva le recomandă turiştilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate şi, la plecare, să se asigure de stingerea completă a aces­tuia.

Efectele incendiilor din Grecia se fac resimiţite acum la nivel administrativ. Guvernul grec, criticat din cauza modului în care a gestionat incendiul sângeros de la Atena soldat cu 90 de morţi, i-a înlocuit pe comandanţii poliţiei şi pompierilor.

Conducerea pompierilor este asigurată de-acum de către actualul adjunct al comandantului, generalul Vassilios Matheopoulos, iar cea a poliţiei de actualul adjunct al acestui corp, generalul Aristidis Andrikopoulos, s-a anunţat la finalul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri. Ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, a demisionat săptămâna trecută.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS