"Vestic" SRL Olt are de acordat despăgubiri statului de peste 24 de miliarde de lei

Ziarul BURSA #Companii / 1 iulie 2004

"Vestic" SRL - Olt are de virat la bugetul de stat, cu titlu de despăgubire, suma de 24,68 miliarde lei, reprezentînd contravaloarea mărfurilor comercializate în condiţii ilegale, informează Autoritatea Naţională de Control (ANC). Ca urmare a unei acţiuni de control desfăşurate la SC "Vestic" SRL - Olt, societate comercială profilată pe comerţul cu lingouri din aluminiu, s-a descoperit că, în perioada mai 2003 - martie 2004, această societate a comercializat către opt firme din judeţul Olt o cantitate totală de 589.993 kg lingouri de aluminiu, precum şi alte produse (cuptor rotativ, aparat sudură, lingotiere), pentru care au fost emise 90 de facturi fiscale, însumînd 24,688 miliarde lei.

Din verificările privind activitatea agentului economic, a rezultat faptul că reprezentanţii societăţii nu întocmiseră evidenţa contabilă şi nu depuseseră la organul fiscal documentele prevăzute de cadrul legal (declaraţii, deconturi raportări semestriale şi/sau anuale) pentru perioada aferentă activităţii depuse de la înfiinţare şi pînă la data controlului. Totodată, pentru lingourile şi mărfurile comercializate, aceştia nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Deşi SC Vestic SRL efectuase acte de comerţ, s-a constatat că spaţiul declarat drept sediu social fusese vîndut încă din luna ianuarie 2003, în condiţiile în care societatea nu deţinea alt spaţiu/punct de lucru. Din verificarea legalităţii celor 90 de facturi fiscale, a rezultat că în realitate acestea, deşi au fost utilizate de SC Vestic SRL, fuseseră ridicate de la organele fiscale de către SC Lidia Bar SRL - Slatina, aparţinînd, în consecinţă, acesteia din urmă.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro