VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI:"Vedem proiecte care vin către BVB şi caută finanţare"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 02 iulie

Radu Hanga

Radu Hanga

"Bursa nu este doar un canal de finanţare, ci şi o platformă care îi oferă unei companii vizibilitate"

Douăsprezece listări de acţiuni au fost realizate până acum în acest an la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar până la sfârşitul anului se aşteaptă o dublare a acestei cifre, a apreciat Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital.

Domnia sa a spus: "Vedem proiecte care vin către Bursa de Valori Bucureşti şi caută finanţare. La începutul anului spuneam că aşteptăm 20 de listări de acţiuni şi obligaţiuni. Până acum s-au realizat douăsprezece listări de acţiuni şi încă cincisprezece listări de acţiuni şi titluri de stat. Am depăşit ceea ce preconizam pentru acest an şi, dacă ne uităm la proiectele care sunt în derulare acum la brokeri, ne aşteptăm ca cifra cel puţin să se dubleze, până la sfârşitul anului".

Radu Hanga a adăugat: "Vedem piaţa AeRO crescând foarte mult. Bursa de Valori Bucureşti administrează două platforme. Pe de o parte este Piaţa Principală, care se adresează companiilor mature, companiilor mari şi aici vorbim despre cele mai importante companii din economia românească. Şi pe de altă parte avem piaţa AeRO, lansată în urmă cu câţiva ani, care este o piaţă de creştere, ce se adresează companiilor mai mici, aflate într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Practic, acolo antreprenorii locali fac primul pas către finanţarea prin bursă, către piaţa de capital".

Conform celor spuse de preşedintele BVB, anul acesta capitalizarea companiilor listate în piaţa AeRO a depăşit 2,5 miliarde de euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut. "Volumele de tranzacţionare au ajuns să reprezinte 10% din Piaţa Principală (n.r. în piaţa AeRO). Volumul de tranzacţionare s-a triplat faţă de 2020 şi este de cinci ori mai mare faţă de cel din 2018-2019. Iar din cele douăsprezece companii care s-a listat anul acesta, unsprezece s-au listat în piaţa AeRO", a spus Radu Hanga.

De asemenea, se remarcă o creştere importantă a numărului de investitori, a punctat preşedintele BVB.

"Iar acesta este iarăşi un capitol important pentru noi, pentru că bursa nu este doar un canal de finanţare. Bursa este şi o platformă care îi oferă unei companii vizibilitate", a spus Radu Hanga, subliniind că, în primele trei luni ale acestui an, numărul investitorilor de la BVB a crescut cu 7%, în timp ce faţă de primul trimestru din 2020, deci în ultimul an, creşterea este de aproape 30%.

Totodată, preşedintele Bursei a subliniat că dezvoltarea echilibrată a pieţei financiare, ceea ce include atât sistemul bancar cât şi piaţa de capital, facilitează dezvoltarea companiilor locale.

"Vedem un context foarte bun, ceea ce ne confirmă că ne îndeplinim rolul de finanţator pentru companiile româneşti. Aşa cum ştim, capitalul vine înaintea creditului. Vrem ca economia să crească, companiile româneşti să aibă acces la finanţare, la creditare, însă prima întrebare pe care o primeşte un antreprenor atunci când merge la bancă pentru a lua o finanţare este cât capital deţine. Deci trebuie să facem să funcţioneze canalul prin care capitalul ajunge la companii, care va fi catalizatorul creşterii şi părţii de creditare. Practic discutăm despre o dezvoltare mai echilibrată a pieţei financiare - bănci plus piaţă de capital, care va ajuta la dezvoltarea ecosistemului local şi a companiilor locale", a spus Radu Hanga.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Au o sansa mai mare,decat cu sprijinul celor din fruntea statului,care sunt mincinosi si escroci ordinari.Se gandesc numai la ei,dar mint ca fac,cu usurinta,ca niste mincinosi de profesie.

  Dle Hanga ,bursa a crescut dar a crescut peste tot in lume! E normal să fiți entuziasmat !

  La BVB s-au dat gratuite 

  40.071 acțiuni in2018 

  60.369 în 2019 

  114.000 în 2020! 

  Stiu a facut-o si Evergent vreo 3-4 mil euro echivalent iar Sif, 1,4 si 5 isi dau cât vor ei! 

  Evident Vuza nu se lasă mai prejos, a facut o majorare doar pentru el si soție, acum își dă gratuite peste 3% adică un mizilic de vreo 10 mil euro, a si cumpărat acțiuni la preț scăzut si vrea să-și dea acțiuni " virtuale", iar azi mâine își va da si dividende virtuale,adică pe 10 ani încolo? 

  Life is Hard gratuite 10% ,anu anterior doar 1% !  

  Dle Hanga si dumneata si Tănase sunteți compromiși total nu mai puteti opri fenomenul care se răspândește și prin brokerii care aduc companiile la bursă. Păi ce credeți că le spun? Vino,pierzi 20% din deținere dar în 5 ani le câștigi prin gratuite și te alegi și cu câteva mil euro în cont prin majorare! 

  Ce distracție, dar mata esti compromis total,esti înalt că bradul si....fără obraz! 

  Cu total dispreț!!

  1. e si Hanga un om de sistem, a facut toata viata ce i s-a spus si atit. doar nu credeai ca e ceva creator de dinastii. un slujbas ca Tanase in bataia vinturilor vremurilor. aduna firmiturile aruncate de Ciorcila si sifuri si e tare printre altii ca el care ciugulesc mai putin. cam asta e treaba cu Hanga.

   Ai uitat de BNET care se ocupa numai de gratuite,sa-si treaca si cod CAEN cu asta!

   Referitor la companiile venite la BVB dupa capital.Cititi incredibilul comunicat SMTL prin care anunta tranzactii ale sotiei unui fondator.Scrie la inceput"Conducerea companiei Norofert SA informeaza piata..."

   Le-a dat Zuzzana layoutul de la NRF si astia nici macar nu au schimbat!"Consultantul autorizat"se ocupa de fapt cu gargara despre dezvoltari fulminante ca sa adune banii din piata.Cand e de facut ceva practic nu-s in stare sa dea un comunicat propriu.Absolut ridicole companiile astea care vor sume imense dar au anvergura unui aprozar. 

   Foarte buna observatia! : )) Citisem in diagonala in comunicatul si nu sesizasem : )) E de tot rasul : )) A dat si Zuzzana cu copy-paste-ul rapid, era vineri dupa-masa si se grabea sa prinda un citybreak. Sobo a creat AeRo ca sa aiba si Zuzzana un job decent.

   Zuzzana e cea care si'a dat demisia din CA al Norofert cu doar cateva zile inainte sa fi facuta publica opinia cu rezerve a auditorului. 

  Dle Hanga la anul câte gratuite vă dați că ați depășit planul?250.000-300.000 ? Vă dați si acțiuni viitoare? Sifurile votează orice că sa-ti cumpere tăcerea, străinii nu mai sunt acționari la BVB!

  Ce-mi place că ați cerut campaniilor să vă spună politica de remunerare! Am citit tot! Doar azi,Scut Bacău a trimis un comunicat corect,toate,dar toate celelalte comunicate că au trecut dar nimic concret! Ce autoritate puteți avea? Voi la BVB ați trimis?  

  Vă spun eu nu în sensul care trebuie! Copiați modelul Scut, așa trebuie!

  Dacă tu si Tănase nu vă înțelegeți pe voi cum să vă înțeleagă alții? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro