VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR:"Resursele umane reprezintă cheia de ieşire din criză"

E.O.
Ziarul BURSA #Strategia dezvoltarii României #Resurse Umane / 2 iulie 2021

Florin Jianu

Florin Jianu

Problema cu care ne confruntăm de o perioadă lungă de timp - lipsa forţei de muncă - s-a adâncit în perioada pandemiei, a ţinut să precizeze Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani a crescut de la 17% la peste 23%, în timpul crizei sanitare, unul din patru tineri neavând nicio ocupaţie, nici măcar pe aceea de elev, ceea ce este foarte îngrijorător, atrage atenţia domnia sa. În opinia lui Jianu, perioada care urmează este critică pentru piaţa resurselor umane: "Trebuie să punem accentul pe tot ceea ce înseamnă investiţiile în resursele umane, de la regândirea locurilor de muncă până la absorbirea resurselor umane care ies din şcoli. Resursele umane reprezintă cheia, în perioada următoare, de ieşire din criză, acestea fiind urmate de investiţii în economia reală, în capacităţile de producţie, în strategii şi securitatea economică a României. Trebuie să gandim din punct de vedere strategic, al securităţii economice a României, şi să devenim un model de succes. Suntem toţi parte din ceea ce trebuie să se numească model de succes în România". Statul a ales să lucreze de unul singur, nu în parteneriat cu mediul privat, susţine Florin Jianu, care spune că este adeptul strategiilor şi cercetărilor care stau la baza acestora, pentru că ele setează obiectivele, perioadele de îndeplinire a acestora, resursele, responsabilii, acţiunile etc.

Florin Jianu s-a arătat deranjat că, în dezbaterea Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), s-a făcut referire la Strategia IMM-urilor 2014, care este depăşită, în contextul situaţiei economice actuale. Din perspectiva IMM-urilor, în primul rând trebuie să avem ţinte, bugete, resurse şi responsabilităţi foarte clare, este de părere domnia sa, apreciind că acest lucru înseamnă o Strategie a IMM-urilor 2030. În perioada care urmeză vom avea de-a face cu provocari foarte mari, printre care se numără implementarea PNRR şi bugetul european 2021-2027, a evidenţiat preşedintele CNIPMMR, menţionând că ieşirea din criză a setat lucrurile puţin altfel şi a schimbat aşteptările.

Florin Jianu a tras un nou semnal de alarmă privitor la lipsa de colaborare a autorităţilor cu mediul privat: "La dezbaterile pe marginea PNRR, Guvernul nu a venit cu niciun fel de document de bază de la care să plecăm, doar aşteapta de la stakeholders idei, după care a ieşit cu un document fără nicio legătură cu propunerile noastre. Aceasta nu este consultare publică şi trebuie să depăşim această paradigmă a statului atoateştiutor. Noi, la CNIPMMR, suntem mult mai bine ancoraţi în realitate decât Ministerul Economiei, care nu reuşeşte să producă politici economice coerente. Şi în alte domenii, cum ar fi turismul, oamenii de afaceri sunt mult mai bine pregătiţi decât autorităţile să ducă turismul românesc într-o altă etapă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CE SAVANT SPUS.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Strategia dezvoltarii României

Citeşte toate articolele din Strategia dezvoltarii României

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

05 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9264
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8175
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0450
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8439
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.7076

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro