VIOREL CUN, TERRITORY SALES MANAGER AUTODESK:"Folosirea standardelor BIM în industria construcţiilor trebuie să înceapă din timp"

A.V.
Miscellanea #Construcţii /

Proiectul Pontsteiger, finalizat în 2018, în Amsterdam, utilizând standarde BIM.

Proiectul Pontsteiger, finalizat în 2018, în Amsterdam, utilizând standarde BIM.

Folosirea standardelor BIM (Building Information Modelling) în industria construcţiilor este foarte importantă şi trebuie să înceapă din timp, spune domnul Viorel Cun, Territory Sales Manager Autodesk, care arată că în Europa există peste 34.000 de manageri BIM, mai precis 34.301, din care numai 191 în România, conform reţelei LinkedIn.

"Proiectantul român trebuie să înţeleagă că tehnologia este foarte importantă pentru el", a afirmat domnia sa astăzi, în cadrul primei conferinţe naţionale BIMcon, care promovează conceptele BIM în domeniul construcţiilor.

De menţionat că BIM le oferă arhitecţilor, inginerilor şi profesioniştilor din domeniul construcţiilor capacitatea să planifice, să proiecteze şi să gestioneze mai eficient proiectele de construcţie.

În Europa, toate ţările nordice utilizează standardele BIM, conform domnului Viorel Cun, care adaugă că Italia trebuie să folosească aceste standarde din 2019, iar Spania le-a introdus deja pentru anumite proiecte. "Germania, Franţa, Slovacia, Cehia şi Polonia vor introduce standardele BIM din 2020", a adăugat domnul Cun, aducând în atenţie faptul că populaţia globală va ajunge la 10 miliarde de persoane în anul 2050, din care 68% vor trăi la oraşe, astfel apărând necesitatea construirii a 3.600 de clădiri noi pe zi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS