ICT

VIRGIL POPESCU:Conversia datoriilor în acţiuni, una dintre soluţiile pentru salvarea COS Târgovişte

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2020

Un scenariu analizat pentru salvarea Combinatului de Oţeluri Speciale de la Târgovişte este conversia datoriilor companiei respective în acţiuni, a declarat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, adăugând: "Combinatul de Oţeluri Speciale este, din punctul nostru de vedere, o fabrică de interes naţional. Am evaluat mai multe scenarii, unul este conversia datoriilor în acţiuni şi, dacă acest scenariu este fezabil, îl vom face, vom merge pe el. Alt scenariu este ca activele funcţionale şi activele acelea care cu adevărat sunt funcţionale şi pot să contribuie la o viitoare companie să fie extrase de acolo în contul datoriei şi, împreună cu Fortus Iaşi, de exemplu - că şi acolo avem o situaţie cât de cât similară - să facem o companie deţinută de statul român şi să o pornim.

Combinatul de Oţeluri Speciale este foarte important pentru noi şi ne vom bate să realizăm acest lucru. Nu este uşor, s-au întâmplat multe lucruri ciudate la COS Târgovişte, dar ne batem să le scoatem la capăt".

Amintim că echipa de conducere a Combinatului de Oţeluri Speciale a anunţat concedierea colectivă a salariaţilor, motivând decizia cu suspendarea activităţii din cauza pagubelor provocate de pandemia Covid-19 şi starea de insolvenţă în care se află compania.

Sindicatul Valahia Târgovişte a precizat, în urmă cu o lună, că a primit o notificarea de la conducerea COS Târgovişte referitoare la încetarea producţiei pe termen nedefinit şi la concedierea a 1200 de angajaţi, fără a se specifica data la care vor fi desfăcute contractele de muncă.

Sindicaliştii au prezentat parlamentarilor situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale şi le-au cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească în acţiuni creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de aproape 10 milioane de euro.

Arătăm că prin hotărârea intermediară nr.417 din data de 04.12.2019, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat planul de reorganizare a activităţii COS Târgovişte S.A. propus de creditorul Alphard Financial Corp. şi votat de Adunarea Creditorilor în data de 24.10.2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro