Warren Buffett renunţă la afacerile cu ziare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Buffett s-a adresat acţionarilor grupului, declarând că "nu este deloc interesat" să vândă afaceri bune şi este "foarte reticent în înstrăinarea întreprinderilor secundare" care ar trebui să genereze bani, să funcţioneze bine şi să aibă bune relaţii de muncă.

Buffett s-a adresat acţionarilor grupului, declarând că "nu este deloc interesat" să vândă afaceri bune şi este "foarte reticent în înstrăinarea întreprinderilor secundare" care ar trebui să genereze bani, să funcţioneze bine şi să aibă bune relaţii de muncă.

Berkshire Hathaway vinde divizia de profil către Lee Enterprises

Conglomeratul american Berkshire Hathaway Inc., deţinut de miliardarul Warren Buffett, a decis să îşi înstrăineze afacerile cu ziare către Lee Enterprises Inc., primind în schimb 140 de milioane de dolari în numerar, anunţă Reuters.

Tranzacţia priveşte 31 de publicaţii cu apariţie zilnică şi 49 de săptămânale, inclusiv Omaha World-Herald din Nebraska (unde se află sediul Berkshire), Buffalo News din New York, Richmond Times-Dispatch din Virginia şi Tulsa World din Oklahoma.

Lee Enterprises are în proprietate 50 de ziare, iar din iulie 2018 a avut în administrare publicaţiile Berkshire, cu excepţia cotidianului Buffalo News, pe care Berkshire l-a cumpărat în 1977.

Ca parte a tranzacţiei, Berkshire va deveni singurul creditor al Lee Enterprises, refinanţând datoriile companiei şi acordându-i un împrumut de 576 de milioane de dolari cu o dobândă de 9%.

Finalizarea afacerii este aşteptată la mijlocul lunii martie.

Berkshire a cumpărat în ultimul deceniu majoritatea ziarelor pe care le-a deţinut. Aceste afaceri au reprezentat o mică parte a conglomeratului deţinut de Buffett.

Pe site-ul web al Berkshire, Buffett s-a adresat acţionarilor grupului, declarând că "nu este deloc interesat" să vândă afaceri bune şi este "foarte reticent în înstrăinarea întreprinderilor secundare" care ar trebui să genereze bani, să funcţioneze bine şi să aibă bune relaţii de muncă.

Însă, miliardarul a adus în atenţie declinul industriei ziarelor, generat de faptul că internetul câştigă tot mai mult teren şi lasă fără venituri publicaţiile tradiţionale.

Numărul angajaţilor diviziei de publicaţii din cadrul Berkshire a scăzut cu 23%, la 3.685 la finele lui 2018, de la 4.761 în urmă cu trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie