Zelenski i-a primit pe senatorii americani Robert Portman şi Amy Klobuchar, aflaţi în vizită la Kiev

G.D.
Internaţional / 31 august

Zelenski i-a primit pe senatorii americani Robert Portman şi Amy Klobuchar, aflaţi în vizită la Kiev

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu senatorul american Robert Portman, copreşedinte al Grupului de sprijin pentru Ucraina din Senat, şi cu senatorul american Amy Klobuchar, membru al Grupului de sprijin pentru Ucraina, transmite preşedinţia din Ucraina. Oficialii americani s-au aflat în vizită în Ucraina. Preşedintele ucrainean şi-a exprimat convingerea că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Ucraina şi a subliniat necesitatea de a consolida politica de sancţiuni împotriva Rusiei, relatează News.ro.

"Acesta este un semnal important de susţinere a Ucrainei şi a integrităţii sale teritoriale. Aş dori să-mi exprim recunoştinţa pentru sprijinul bipartizan şi bicameral din Congresul SUA. Aş dori să-i mulţumesc personal preşedintelui Biden şi administraţiei sale pentru munca lor constantă", a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski i-a informat în detaliu pe senatori cu privire la situaţia de pe front. În acest sens, preşedintele Ucrainei a remarcat importanţa asistenţei de securitate venite din partea Statelor Unite şi necesitatea continuării şi creşterii acesteia. Preşedintele a subliniat, de asemenea, că Ucraina asigură un control fiabil asupra armelor şi echipamentelor militare primite de la partenerii străini.

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat convingerea că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Ucraina ca lider printre toate statele care oferă asistenţă ţării sale şi a subliniat necesitatea de a consolida politica de sancţiuni împotriva Rusiei.

"Acestea sunt mari eforturi comune. Ele dau rezultate. Deşi nu au funcţionat încă pe deplin. Mai este mult de lucru. Mă aştept ca presiunea sancţiunilor să crească. Unul dintre elementele acestei presiuni ar trebui să fie introducerea de restricţii de viză pentru cetăţenii Federaţiei Ruse, pentru ca ruşii să simtă consecinţele propriului lor sprijin pentru agresiunea împotriva Ucrainei", a declarat Zelenski.

O atenţie deosebită a fost acordată situaţiei de la centrala nucleară din Zaporojie, preşedintele Ucrainei subliniind că acţiunile Rusiei sunt o manifestare a terorismului nuclear şi reprezintă o ameninţare globală.

"Centrala nucleară de la Zaporojie trebuie să fie demilitarizată şi să revină sub controlul Ucrainei", a menţionat şeful statului, adăugând că, în acest sens, se pun mari speranţe în misiunea AIEA.

"Dezvoltarea unor garanţii de securitate eficiente este de o importanţă crucială pentru statul nostru în prezent", a subliniat el.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro