ZIARUL BURSA

26 septembrie 2011
Ediţia din 02.02.2023

O DIFERENŢĂ DE NUANŢĂ FAŢĂ DE SIF "MUNTENIA"Prima opţiune a acţionarilor SIF2 în cazul BCR: listarea

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 26 septembrie 2011

Acţionarii SIF "Moldova" vor, în principal, listarea BCR, în timp ce alte variante, precum vânzarea sau schimbul acţiunilor, reprezintă pentru ei "un plan B", dupa cum o arată deciziile lor din Adunarea Generală Ordinară, care s-a ţinut sâmbătă: să mandateze Consiliul de Administraţie să solicite BCR şi Erste, în termen de 15 zile de la adoptarea hotărârii, iniţierea procedurilor pentru cotarea BCR la bursă.

Pieţele emergente, sub ameninţarea ieşirilor de capital

Pieţele emergente, sub ameninţarea ieşirilor de capital

Elena Voinea, Ştefania CiocîrlanInternaţional / 26 septembrie 2011

Pieţele emergente se confruntă din nou cu riscul ieşirilor de capital, din cauza valului de vânzări de pe bursele internaţionale, precipitat de posibilitatea unei noi runde a recesiunii globale şi a crizei datoriilor suverane, potrivit Reuters.

Autorităţile elene neagă un "faliment controlat"

V. R.Jurnal de criză / 26 septembrie 2011

Grecia a negat, vineri, unele informaţii din presă conform cărora una dintre opţiunile în criza datoriei va fi intrarea controlată în incapacitate de plată, conform Reuters, care citează un oficial guvernamental sub protecţia anonimatului.

Moody"s a redus ratingul Sloveniei

V. R.Jurnal de criză / 26 septembrie 2011

Agenţia de evaluare Moody"s Investors Service a redus vineri, cu o treaptă, de la "Aa2" la "Aa3", ratingurile acordate pentru obligaţiunile în valută şi monedă locală emise de guvernul Sloveniei şi a plasat calificativele sub supraveghere, pentru o posibilă retrogradare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

CEO-ul UBS a demisionat

F. A.Jurnal de criză / 26 septembrie 2011

Directorul general al UBS, Oswald Gruebel, a demisionat în urma scandalului declanşat de pierderea de 2,3 miliarde de dolari cauzată, la divizia de investment banking, de tranzacţii neautorizate, fiind înlocuit interimar de Sergio Ermotti,...

JP Morgan: Grecia este insolventă

F. A.Jurnal de criză / 26 septembrie 2011

Grecia este insolventă şi se îndreaptă spre o depresiune economică ce va cauza daune de proporţii în Europa, a declarat Bruce Kasman, economist şef în cadrul băncii de investiţii JP Morgan Chase, potrivit Bloom­berg.

Grupul german intenţionează să continue investiţiile în 2012 şi 2013 la Timişoara, la Sibiu, dar şi la Braşov, unde va fi deschisă o fabrică de pompe de combustibil. Investiţia se cifrează la 20 milioane euro, iar numărul locurilor de muncă nou create va fi de 500.

MECMA anunţă investiţii germane de 170 milioane euro

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovCompanii / 26 septembrie 2011 /

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a anunţat, la finele săptămânii trecute, că în urma vizitei de lucru pe care ministrul Ion Ariton a întreprins-o la Munchen, acesta s-a întâlnit cu reprezentanţii grupurilor Continental şi...

FMI estimează că economia Sloveniei va creşte cu 1,9% în 2011 şi cu 2% în 2012. Previziunile guvernului sloven sunt: +1,5% pentru 2011, după un avans de 1,4% în 2010.

Moody"s a redus calificativul Sloveniei

Alina VasiescuInternaţional / 26 septembrie 2011

Agenţia de evaluare Moody"s Investors Service a redus vineri, cu o treap-tă, de la "Aa2" la "Aa3", ratingurile acordate pentru obligaţiunile în valută şi monedă locală emise de guvernul Sloveniei şi a plasat calificativele sub...

HP are un nou director general

Alina VasiescuInternaţional / 26 septembrie 2011

Producătorul american de calculatoare "Hewlett-Packard" Co. (HP) a numit-o pe Meg Whitman, fost director general al "eBay" Inc., în funcţia de preşedinte - director general, înlocuindu-l pe Leo Apotheker la 11 luni de la numire....

Bursele europene au revenit pe creştere

Alina VasiescuInternaţional / 26 septembrie 2011

Acţiunile de pe pieţele din Europa au urcat vineri, în condiţiile în care responsabilii de la nivel mondial au atenuat temerile investitorilor privind răspândirea crizei datoriilor.

REVISTA PRESEI 26.09.2011

Willy HomnerRevista Presei / 26 septembrie 2011

ADEVARUL 

Război interetnic în sudul Bulgariei. Atacurile asupra rromilor se extind în mai multe oraşe bulgăreşti

Locuitorii unui sat bulgăresc au dat foc locuinţelor unui lider de clan mafiot rrom.

REVISTA PRESEI MONDENE - 26.09.2011

I. C.Revista Presei / 26 septembrie 2011

Click 

J.Lo îşi ia palat de 18.000.000 dolari

Jennifer Lopez a pus ochii pe un palat de 17.995.000 dolari în zona rezidenţială Hamptons, unde lumea bună din New York îşi petrece concediul.

UBS CEO resigns

F.A. (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 26 septembrie 2011

UBS chief executive Oswald Gruebel resigned over the scandal surrounding the rogue trading loss of 2.3 billion dollars incurred by the investment banking division, being replaced in the interim by Sergio Ermotti, UBS Europe, Middle East and...

According to the quoted sources, the price of electricity on the free market will increase by at least 20%, according to the quoted sources. They estimate that demand will increase in a balanced manner, without spectacular spikes.

Profit of "Hidroelectrica" falls almost four times

EMILIA OLESCU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 26 septembrie 2011

The officials of "Hidroelectrica" said that in the first six months of 2011, the company had a turnover of 1.64 billion lei, up from approximately 1.5 billion lei in the similar period of 2011.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo